Home / archiefcentraal / cu dalfsen spruitjes lucht of delicatesse

cu dalfsen spruitjes lucht of delicatesse

Op 19 maart 2014 gaan Dalfsen en Ommen naar de stembus om een nieuwe gemeenteraad te kiezen. In de aanloop naar die verkiezingen komen de deelnemende partijen in deze wisselcolumn om de beurt aan het woord. Vandaag: ChristenUnie Dalfsen.

Maar ze worden ook vandaag niet graag opgediend. De vraag is echter of dat aan de spruitjes ligt of aan de manier van bereiden.

De ChristenUnie wil niet terug naar de jaren ’50 of naar welke andere periode ook. Zelfs als het zou kunnen, niet! In iedere periode in de geschiedenis zijn goede en minder goede aspecten te ontdekken. Dat geldt ook onze huidige tijd.

De ChristenUnie heeft echter wel een drijfveer die voor alle perioden in de geschiedenis zou kunnen gelden. Ieder mens en iedere politieke beweging heeft trouwens een motor die zorgt voor aandrijving en richting. Die drijfveer heeft te maken met de manier van kijken naar het leven, levensbeschouwing. Het leven tot eer van God, de Schepper, is de motivatie voor christenen. Kernwaarden van het christelijk geloof als omzien naar elkaar en zorg voor de schepping nemen een centrale plaats in.

Omdat de mens niet deelbaar is, worden die kernwaarden niet alleen in het persoonlijke leven of in de kerk beleden, maar ook in de samenleving als geheel geplaatst. Dat betekent dat dienstbaarheid een centrale plaats inneemt in het politieke denken en handelen. Overheid en burgers leren elkaar dienstbaar en hulpvaardig tegemoet te treden. Een overheid die daadkrachtig optreedt en burgers aanzet tot het doen van het goede voor allen. Daarbij geldt voor alle verbanden van de samenleving een vorm van duurzaamheid, zodat het goede dat in onze tijd gedaan wordt generaties meegaat.

Besturen is verantwoordelijkheid nemen. Precies dat wil de ChristenUnie bereiken door Dienstbaarheid, Daadkracht en Duurzaamheid. Een vorm van 3-D kijken naar de samenleving en het politieke handelen. Hierbij zijn de begrippen uitwisselbaar voor samenleving, overheid en leefomgeving. De ChristenUnie baseert zich in kijken en handelen op de Bijbel. Die christelijke levensbeschouwing is voor alle tijden, ongeacht de omstandigheden.

Het zou goed zijn eens de nieuwe recepten voor spruitjes uit te proberen. In veel gevallen blijken ze dan heel anders opgediend te worden. Restaurants halen er Michelin-sterren mee. Daarmee zijn spruitjes voor alle tijden. Mits goed bereid zijn ze een delicatesse.

De fractie van de ChristenUnie

Rietje Lassche

Anne Nijburg

Luco Nijkamp

Lees ook

Politiek Verwoord: VOV

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.