column plaatselijk belang herfst in lemele

Herfst in Lemele… en dan? Nou gewoon……lekker de Lemelerberg op! Het wandelpad langs de Kerkweg naar de Lemelerberg is in ere hersteld, zodat je nu weer, zonder op de rijbaan te moeten lopen, onze mooie natuur in kan lopen.

Loop eens een van de wandelroutes, ga even spelen in Het Hol van de Leeuw en vooral, niet te vergeten, geniet van de mooie herfstkleuren en de prachtigste paddenstoelen. Het kost niets en levert een heleboel op. Zakken vol met eikels, kastanjes, tamme kastanjes en beukennootjes vinden hun weg naar menig huis. Er wordt druk mee geknutseld en onder het knutselen kun je dan weer smullen van de tamme kastanjes en de beukennootjes. Heerlijk!

Maar ook moet je goed opletten in de herfst. De maïs wordt weer geoogst en dat levert zo hier en daar wat gladde wegen op en bermen die stuk gereden worden. Het hoort er nu eenmaal bij, maar een groot voordeel is dat je weer vrij zicht hebt op alle bomen die van kleur veranderen.

Het zal wel niet zo lang meer duren of deze mooi gekleurde bladeren liggen op de grond. De bladkorven verschijnen dan weer in het straatbeeld, zodat de bewoners hun bladafval om de huizen en straten weer kunnen afvoeren. Ook wordt binnenkort de groencontainer weer geplaatst, hierin mogen inwoners van Lemele hun snoeiafval deponeren. Zo blijven straat en tuin weer fijn op orde.

Ook op orde is de nieuw aangelegde speeltuin voor de jeugd in de Zidobi-buurt. Rondom is het gras ingezaaid, zodat er na de winter een nog mooiere plek is om te kunnen spelen. Altijd weer fijn zo’n prachtige en veilige speelplaats in de buurt.

Nu nog een “Dorpsplein” en dan zijn we helemaal tevreden. Achter de schermen wordt er gestaag gewerkt aan de invulling van het dorpsplein. Het heeft nogal wat voeten in aarde voordat er überhaupt een dorpsplein gerealiseerd kan worden, maar we zijn op de goede weg.

Binnenkort komt ook nog het college van Ommen voor een werkbezoek naar Lemele. Er zullen verschillende zaken besproken en bekeken worden, onder andere: Wat zijn de gevolgen van de economische crisis? Hoe houden wij ons mooie dorp niet alleen in stand, maar maken wij het leefbaarder en interessant voor jong- en oud! De provincie en ook de Gemeente is voorstander van glasvezel in de buitengebieden. Komt dat er ook?

Heel veel vragen en hopelijk goede antwoorden. Maar eerst gaan we nog even genieten van de herfst in Lemele.

Plaatselijk Belang Lemele

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.