Home / archiefcentraal / bouw eerste woningen havengebied van start

bouw eerste woningen havengebied van start

In het voormalige havengebied van het pittoreske Ommen wordt een nieuwe woonwijk ontwikkeld met een gevarieerd woningaanbod. In totaal komen er ongeveer 90 woningen in het plan. De woningen variëren van ruime twee-onder-een-kapwoningen tot rijwoningen, maar ook komen er gelijkvloerse patiowoningen, die een intieme dorpse sfeer krijgen met groene woonhoven. Er is voor ieder wat wils, zowel voor jong als oud. De wijk wordt autoluw, dus ideaal voor de rust, maar ook voor kinderen die vrij kunnen spelen.

Haven West ligt centraal in Ommen. Op loopafstand zijn voorzieningen als scholen, supermarkten, het zwembad en ook het centrum is vlakbij. In het voorjaar is de verkoop van fase 1 gestart. Dit was een klein plukje zodat in de ontwikkeling en bouw van het plan flexibel kan worden omgegaan met de woonwensen en waar nodig bijgestuurd kan worden. De eerste fase kent een divers aanbod van woningen. Zo hebben de patiowoningen een slaap- en badkamer op de begane grond. Deze woningen hebben ieder een eigen identiteit en zijn qua architectuurstijl traditioneel en dorps.

De eerste rijwoningen van het type Korenaar zijn inmiddels verkocht. Oude Lenferink Bouw Vastgoed bv. begon vorige week met de eerste bouwactiviteiten op Haven West. Ook enkele patiowoningen zijn verkocht. Hiervan is de omgevingsvergunning inmiddels ingediend en ook hier wordt zo spoedig mogelijk gestart met de bouw.

Belangstelling voor de overige types in het plan is er eveneens, maar in de huidige markt is aankoop mede afhankelijk van de verkoop van de huidige woning. Zodra de huidige woning is verkocht, is ook de nieuwbouwwoning op Haven West verkocht. Daarom is voor de verkoop van de huidige woning binnen dit plan een speciale regeling via de plaatselijke makelaar Weenink Jansen. Met deze regeling helpt Oude Lenferink Bouw Vastgoed bv. bij de verkoop van de huidige woning.

Gezien de grote belangstelling voor de rijwoningen in het plan is ook gestart met de verkoop van een tweede serie rijwoningen. Dit zijn zeven rijwoningen van het type Korenaar II, aan de Schurinkstraat. Deze zijn aantrekkelijk voor starters, die in Ommen ook nog eens gebruik kunnen maken van de starterslening via de gemeente. Daarnaast is de voorbereiding voor de start van de verkoop van een ‘luxere’ variant op de rijwoningen gestart. De verwachting is dat de verkoop van deze woningen ook binnenkort start.

Voor meer informatie over het plan, de verkoop van de diverse type woningen en de actuele ontwikkelingen is een speciale Facebookpagina ingericht. Deze pagina is te bereiken via www.facebook.com/havenwestommen maar ook via www.ommenhavenwest.nl.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.