Home / archiefcentraal / boodschappen bus rijdt weer dankzij donaties

boodschappen bus rijdt weer dankzij donaties

Het zag er even naar uit dat het doek gevallen was voor de Boodschappen Plus Bus, maar dankzij een donatie van het Nationaal Ouderen Fonds kan de bus weer rijden. Sinds 1 september werden er al weer ritten gemaakt.

Er is wel één ‘maar’. Het aantal ouderen dat met de bus gaat, moet verdubbelen. Zo worden er kosten en tijd bespaard. Nu rijden er 350 ouderen met de bus.

Na het wegvallen van de subsidies van de gemeenten Dalfsen, Ommen en Hardenberg leek het erop dat de bus zou verdwijnen. Na gesprekken met vele instanties werd de stichting Boodschappen Bus Ommen opgericht.

Naast een donatie van het Ouderen Fonds krijgt de stichting ook weer geld van de gemeente Ommen. De gemeente vindt het initiatief bijzonder. De stichting is nog met diverse organisaties in gesprek om meer geld binnen te krijgen.

Als u gebruikt maakt van de bus, betaalt u de kilometerkosten, uw kopje koffie voor onderweg, lunch en drankje op de terugweg en eventueel museumbezoek. De stichting probeert de kosten zo laag mogelijk te houden.

Mocht u ook belangstelling hebben gekregen, bel dan de secretaris op dinsdagochtend, telefoon 06-17075952. Hij stuurt u kosteloos het programmaboekje met prijzen toe en dan is het aan u om uw keuze te maken.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.