benefietconcert brengt ruim 3200 euro op

Namens het Vechtgenotenhuis heeft Ad Lagas vorige week de opbrengst van het Hans Mulder Benefietconcert in ontvangst genomen. Van Freddy Lugers van Café de Herberg en Michele Obkircher van Grand café JIPP kreeg hij een cheque van ruim 3.200 euro overhandigd.

Op het Kerkplein in Ommen stond woensdagavond 21 augustus het jaarlijkse Hans Mulder Benefietconcert op het programma. Dit evenement is een aantal jaar geleden bedacht door de inmiddels overleden Hans Mulder, oud eigenaar van Café de Herberg. Het bleek een succes en sindsdien is het concert een traditie in Ommen. Jaarlijks staat er een goed doel centraal.

Dit jaar zou dat de Stichting Chayenna in Ommen zijn, maar de driejarige Chayenna van Dijk overleed op 17 juli helaas. Tijdens het concert werd daar even bij stil gestaan.

De organisatoren besloten vervolgens het geld te schenken aan het Kinderkamp van het Vechtgenotenhuis in Ommen. Ze konden het geld gebruiken voor de aankoop van materialen voor onder meer de jongeren/KidzClub van het Vechtgenotenhuis. Op die manier lag het goede doel in het verlengde van de ziekte van Chayenna.