ahne helpt zoeken naar nieuw bissinghbestuur

. Burgemeester Marc-Jan Ahne is naar voren geschoven als een soort ‘formateur’. “Een nieuw bestuur moet niet alleen mensen met kwaliteiten bevatten, er moet ook onderlinge chemie zijn,” aldus Ahne.

Aftredend voorzitter Gerard Marsman constateerde de afgelopen jaren dat hij en zijn team erg veel tijd kwijt waren met het afstemmen van allerlei zaken met onder meer de horeca, de ondernemers en de gemeente. Ook vond hij dat de mensen die de verschillende Bissinghdagen organiseren, eigenlijk te veel werk moesten verzetten. Dat moet anders, vindt Marsman, en daarom doet het voltallige bestuur een stap opzij. “In Ommen zijn er allerlei partijen die belang hebben bij een mooie Ommer Bissingh. Je hebt bijvoorbeeld de horecaondernemers, de HVO, de recreatieondernemers en sinds kort ook de Stichting Promotie Ommen die van alles gaat doen met betrekking tot evenementen. Zij zitten allemaal dicht op de bal. Wij maken nu plaats om mensen uit die groepen de kans te geven om de Bissingh op hun manier vorm te geven.”

Een andere reden voor Marsman en de zijnen om een stap opzij te doen is de wankele financiële basis. “Afgelopen zomer moesten we het doen zonder de kermis en dan hebben we direct een flink probleem. De helft van het budget moest daarom uit de reserves komen. We waren de voorgaande jaren in financieel opzicht gelukkig voorzichtig geweest, maar het is misschien ook goed om naar een andere financiële invulling te kijken.”

Omdat het huidige bestuur geen ‘afwachtende houding’ wenste aan te nemen, vond Marsman burgemeester Ahne bereid om een rol te spelen bij de vorming van een nieuw bestuur. Hij beaamt het verhaal van Marsman. “Het is belangrijk dat alle belanghebbenden, dus de horeca, de middenstand, de recreatiebedrijven en natuurlijk de Ommenaar zelf, een plek hebben in het bestuur. We gaan nu mensen uit die groepen bij elkaar brengen om te kijken of zij, met ieder z’n eigen visie en belangen, een gemeenschappelijk beeld van de Bissingh kunnen vormen. Uiteindelijk moet er met vertegenwoordigers uit die groepen een breed bestuur gevormd worden. Ik wil daarbij graag helpen en kijken of ik een coördinerende rol kan spelen.”

Marsman en Ahne constateerden dat Ommenaren de Bissingh van groot belang vinden. Een voordeel, vindt de burgemeester, want er worden al veel namen aangedragen. Niet alleen is het volgens Ahne belangrijk om mensen met kwaliteiten in het nieuwe bestuur te hebben, ook moeten ze het met elkaar kunnen vinden. “Je kunt nog zulke goede mensen hebben, als er geen onderlinge chemie is, wordt het geen goed bestuur.” De burgemeester hoopt in november te weten of er zicht is op een nieuwe ploeg. “De verschillende commissies moeten al vrij gauw weer aan de slag, dus wanneer een nieuw bestuur een andere richting in zou willen slaan, is het voor hen goed om dat zo snel mogelijk te weten.”

Ondanks alle perikelen met de bouwactiviteiten in het centrum en het afzeggen van de kermisexploitant, kijkt Marsman ondertussen terug op een ‘prachtige Bissingh’ van 2013. “In de aanloop hebben we veel problemen gekend, maar die hebben we allemaal opgelost. Er waren allerlei afwisselende activiteiten, de terrassen zaten vol en het weer was bijna alle dagen goed. Ommen kan trots zijn dat we dit met z’n allen kunnen organiseren.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.