Home / archiefcentraal / afrikaloop opnieuw succesvol

afrikaloop opnieuw succesvol

Voor het achtste jaar hield de Andreas Manna Stichting (AMS) uit Hoogeveen de Afrikaloop. De loop, die ook langs Dedemsvaart en Ommen ging, is bedoeld om geld op te halen voor kinderen in Afrika en begon op 19 oktober.

Vrijdag 25 oktober eindigde de loop. Lees er meer over in het verslag van de Andreas Manna Stichting:

De Afrikaloop 2013 liep vrijdag af en leverde het mooie bedrag op van 21.500 euro. Dit zal de komende tijd nog hoger worden, omdat sommige reeds toegezegde bijdragen nog niet allemaal geïnd zijn. De wandeltocht van zeven dagen, waarbij wandelaars zich laten sponsoren, is vrijdag afgesloten met de laatste etappe: die van Meppel naar Hoogeveen. In een week tijd is de omtrek van het continent Afrika gelopen.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde week. De hele week genoten de wandelaars van het heerlijke weer, de prachtige routes, de enorme gastvrijheid van de locale bevolking en de goede verzorging door de vrijwilligers. Op enkele blaren na, deden zich geen blessures of ongelukken voor. Deelnemers die de kortste route liepen, legden in één week zo’n 150 kilometer af. De wandelaars die de hele week voor de langste afstand gingen, hebben ruim 250 kilometer gelopen. Daarnaast waren er nog de wandelaars die één of enkele dagen meewandelden.

Nadat de groep wandelaars zich bij binnenkomst had verzameld bij De Koffiepot, volgde een feestelijke intocht door de Hoofdstraat. Fokelien Kootstra, trommelslager van Hoogeveen, begeleidde de groep onder tromgeroffel naar Brasserie ‘t Raethuys. Henk van der Vinne, voorzitter van de Andreas Manna Stichting (AMS), sprak zijn bewondering uit voor de inzet van de wandelaars. Daarna maakte hij het bedrag bekend, wat de Afrikaloop dit jaar heeft opgebracht. Ter herinnering aan deze editie van de Afrikaloop, reikte hij de inmiddels bekende Drentse keitjes uit aan de weekwandelaars.

De Afrikaloop wordt georganiseerd door de AMS. Dit is een Hoogeveense organisatie, die op kleinschalige basis hulp verleent aan straat-, zwerf- en weeskinderen in Kenia, Ghana en Oeganda. In de directe leefwereld van deze kinderen worden projecten opgezet die leiden tot verbetering van opvang, zorg, onderwijs, landbouw en drinkwater. Niet alleen de kinderen, maar ook de wijde omgeving delen daarin mee. Omdat de AMS alleen met vrijwilligers werkt, die ook nog eens de kosten op zich nemen in zowel Nederland als in Afrika, komt de opbrengst van de AMS volledig ten goede van de kinderen waar de AMS voor zorgt. Foto’s over de Afrikaloop en informatie over de AMS kunt u vinden op facebook en de website www.andreasmanna.org

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.