Home / archiefcentraal / adriaan holsappel wint fotowedstrijd dialysecentrum

adriaan holsappel wint fotowedstrijd dialysecentrum

Adriaan Holsappel won op de open dag van DialyseCentrum Hardenberg (DCH) op zaterdag 21 september de eerste prijs van de fotowedstrijd ‘Beleef het Vechtdal’. Hij won een reischeque van 250 euro.

De tweede prijs ging naar Tom Kruissink en de derde prijs was voor Gerko Warner.

Een jury koos de drie winnaars. De jury bestond uit vakfotograaf Bertil van Wieren, ex-dialysecliënt Ingrid Pals, dialysecliënt Jenny van de Berg en grafisch vormgever Léon van der Brug.

Naast de uitslag van de wedstrijd was er nog meer te doen tijdens de open dag. De hal en de parkeerplekken van DCH stonden vol met kraampjes en stands. Twee cliënten waren aan het dialyseren zodat de bezoekers zelf konden zien hoe dat in zijn werk gaat. Er werd uitleg gegeven over verschillende manieren van dialyseren.

Ook werd er preventie en voorlichting gegeven over bijvoorbeeld zout in voeding en de nierfunctie. Daarnaast werd verteld over hoe de nierpoli zich richt om het verslechteren van de nier af te remmen.

Kinderen konden zich laten schminken en op het springkussen springen. De kinderen van de medewerkers van DCH organiseerden een rommelmarkt die ruim 500 euro opbracht. Dit geld wordt gebruikt voor een dagje uit voor de cliënten.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.