10000 euro voor duurzaam leefbaar lemelerveld

Tijdens de eerste bijeenkomst in april kon iedereen zijn visie geven op een duurzame en leefbare toekomst van Lemelerveld. Vanuit deze bijeenkomsten zijn vier werkgroepen samengesteld: Initiatief, Voor Elkaar, Dorpsenergie en Crowdfunding. Deze zijn begonnen met het ontwikkelen van diverse projecten. Daarnaast kregen vijf mensen de opdracht om de coöperatie op te gaan richten en een bestuur te formeren. Wanneer dit zou zijn afgerond zouden alle leden zich weer verzamelen en officieel de oprichting van de coöperatie bekrachtigen. De gemeente Dalfsen ondersteunt dit initiatief. Wethouder Klaas Agricola overhandigde de coöperatie een cheque ter waarde van 10.000 euro.

De coöperatie heeft niet stil gezeten. Tijdens de avond werden de nieuwe plannen gepresenteerd waaruit duidelijk naar voren kwam dat het succes van dit nieuwe initiatief niet alleen afhangt van de steun of medewerking van overheden, maar ook dat een goede onderlinge samenwerking, het afstemmen van onderlinge belangen, investeren in duurzame energie en een goed contact met de omgeving een noodzaak is.

Vooral een aantal initiatieven op het gebied van lokale duurzame energieprojecten kwamen ter sprake, waarbij natuurlijk het nieuwe energieakkoord kansen biedt voor zowel de gemeente als de inwoners. “Door de lagere energiebelasting op zonne-energie en afspraken over salderen, kunnen in alle gemeenten buurtcentrales ontstaan, op daken, voormalige vuilstorten en andere locaties,” aldus voorzitter Ed van der Post. “Deze en andere plannen worden nu uitgewerkt en zullen aan de leden worden voorgelegd. In ieder geval zal de coöperatie op de Dag van Duurzaamheid (10 oktober) aan de inwoners van Lemelerveld het eerste resultaat kunnen aanbieden. Dit project wordt in samenwerking met de gemeente Dalfsen gerealiseerd en zal iedere inwoner van de Gemeente Dalfsen en in het bijzonder die van Lemelerveld een verhelderende blik geven op nieuwe energie en het gebruik hiervan thuis. Natuurlijk komen er ook projecten op het gebied van onder meer zonnepanelen en inkoop van energie.”

Op de website www.duurzaam-leefbaarlemelerveld.nl kunt u de initiatieven en projecten vinden, zodat u op de hoogte kunt blijven en reageren. Voor vragen: Ed van der Post: 0572-370191.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.