Home / archiefcentraal / zorgen bij d66 en cu ommen over lelieteelt

zorgen bij d66 en cu ommen over lelieteelt

De twee partijen willen weten of het telen van lelies wel is toegestaan. D66OMMEN vraagt zich af hoe de gemeente Ommen de teelt mogelijk kan weren. Beide partijen willen voordat het lelieseizoen start in maart 2014 duidelijkheid over het mogelijke beleid en de handhaving hiervan.

De bewoners die vlakbij de lelievelden wonen, worden mogelijk blootgesteld aan bestrijdingsmiddelen die gebruikt worden. Zij maken zich zorgen om de groentetuinen en weidegronden waar koeien grazen voor melkproductie. Tijdens het lelieseizoen wordt vaak twee keer per week intensief met het gif gespoten, zo’n 35 keer per jaar.

D66 en de CU stellen op basis van onderzoeken dat landbouwgif schadelijk is voor de gezondheid. Met name bij kinderen.

Toxicoloog Martin van den Berg van de Universiteit Utrecht adviseert dat jonge gezinnen met kinderen niet in de buurt van lelievelden moeten wonen of verblijven. Kinderarts Sauer uit Groningen stelt dat de chemische middelen een negatieve invloed hebben op de ontwikkeling van de afweer en van de hersenen.

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.