zakennet ommen een kwestie van gunnen

om kwart voor zeven bij Hotel Restaurant Wildthout aan de Hammerweg in Ommen, om daar onder het genot van een uitgebreid ontbijt met elkaar te netwerken en te praten over hun bedrijven, bedrijfsvoering en waarnaar ze zakelijk op zoek zijn.

Vanwege de branchebescherming is de samenstelling van het netwerk zeer divers. Van iedere beroepsgroep is er slechts één vertegenwoordiger, want het is ook de bedoeling dat er opdrachten uit het ZakenNet voortvloeien en omzet wordt gemaakt. “De gunfactor bij ZakenNet is hoog”, vertelt voorzitter Gé Hoogma. “Uit onderzoek is gebleken dat hoe vaker mensen elkaar ontmoeten, hoe groter het vertrouwen in elkaar en elkaars deskundigheid is. Dat is tegelijkertijd een belangrijke voorwaarde om het eigen netwerk open te stellen en elkaar opdrachten te gunnen”. Het Zakennet vormt hiervoor het levende bewijs.

De bijeenkomsten verlopen doorgaans volgens een vast stramien: koffie, thee en ontbijt en vervolgens een wekelijks voorstelrondje waarin iedereen in zestig seconden vertelt wie hij of zij is, wat hij of zij doet en wat de zoekvraag is. “Vooral die zoekvraag is belangrijk”, benadrukt Hoogma. “Je vertelt duidelijk naar wie of wat je op zoek bent: een contactpersoon bij een bepaald bedrijf, een advies, een product of wat je eventueel zelf in de aanbieding hebt. Op deze manier blijft het in het geheugen van de leden hangen en denk je automatisch aan een ZakenNet-collega wanneer je hoort dat iemand bijvoorbeeld zijn auto wil laten repareren.” Na de korte koffiepauze geven de leden bij toerbeurt een 10-minuten presentatie. Daarnaast zijn er ook regelmatig workshops, cursussen en trainingen op het gebied van bedrijfsvoering in de breedste zin van het woord.

Gasten zijn altijd welkom. Als er dan af en toe twee schilders of twee accountants aanwezig zijn is dat niet erg, maar, als er al een schilder of een accountant lid is van het ZakenNet, dan is het voor die gast niet mogelijk om lid te worden. Overigens zijn nog lang niet alle beroepsgroepen vertegenwoordigd in het ZakenNet Ommen. Wie interesse heeft en daarover meer wil weten kan contact opnemen.

ZakenNet Ommen is een afdeling van de Stichting ZakenNet Nederland, gevestigd in Hardenberg. Ook in Hardenberg, Hardenberg Heemse en Vriezenveen zijn er ZakenNetten.

Op donderdag 25 september is er in de Evenementenhal een informatieavond met een optreden van gastspreker Eric Braamhaar. De avond begint om 19.30 uur, is toegankelijk voor leden en niet-leden. Iedereen die graag deze spreker wil horen en nader kennis wil maken met het ZakenNet is welkom. Heb je interesse? Mail dat dan aan Gé Hoogma, email zeessegroep@planet.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.