wow ondernemende vrouwen met en voor elkaar

Tijdens de dag voor de vrouwelijke ondernemers die werd georganiseerd op initiatief van de gemeente Hardenberg, inventariseerde Deborah Smulders de behoeften van de aanwezige onderneemsters. Daaruit ontstond Stichting WOW!: Wij Ondernemende vrouwen Vechtdal. Een plek waar vrouwen elkaar kunnen ontmoeten en van elkaar kunnen leren.

Bijna een jaar zijn Deborah Smulders en medebestuursleden Simone Jansen en Jeanien Reints bezig geweest met de voorbereidingen. “Het primaire doel van WOW! is van elkaar leren als ondernemer”, vertelt Deborah. “Het netwerken is daarvan een logisch gevolg, maar in eerste instantie willen wij een platform zijn waar vrouwelijke ondernemers van elkaar kunnen leren. Vrouwelijke ondernemers lopen tegen andere issues aan dan mannelijke ondernemers. Het is prettig om hierover van elkaar te leren en zakelijke problemen met elkaar te bespreken.”

WOW! is bedoeld voor vrouwelijke ondernemers in de Vechtdalgemeenten. De grootte van het bedrijf maakt niet uit, de instelling van de onderneemster wel. “We zijn uitsluitend voor vrouwen die als ondernemer hun brood verdienen en zich in hebben geschreven bij de Kamer van Koophandel”, stelt Jeanien Reints. “WOW! is voor vrouwen die ambitieus zijn, resultaatgericht en willen groeien als ondernemer. Ze hoeven niet alles te weten, maar staan open voor leren. De WOW!vrouw wil geen beperkingen zien, maar kansen. Het zijn vrouwen die weten wat ze willen en actief op zoek zijn naar middelen om haar doelen te bereiken. De WOW!vrouw heeft aandacht voor haar klant en streeft naar een goede balans tussen werk en privé.”

WOW! biedt haar leden een activiteitenagenda, met evenementen die erop gericht zijn om kennis te delen en te vermeerderen. Zo worden er themabijeenkomsten gehouden, waarbij er sprekers worden uitgenodigd en er interactief met elkaar gewerkt wordt om dieper op het thema in te gaan. Er worden bedrijfsbezoeken georganiseerd en workshops gegeven op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, marketing, acquisitie en uiterlijke presentatie. Andere belangrijke activiteiten zijn intervisie- en expertisegroepen. “De Intervisiegroepen zijn bedoeld om met elkaar te sparren over onderwerpen waar je als vrouwelijke ondernemer tegen aanloopt”, vertelt Simone Jansen.

Omdat tijd voor ondernemende vrouwen roofgoed is en het een topsport is om werk en privé met elkaar te combineren, probeert WOW! haar bijeenkomsten niet te organiseren op tijdstippen die belangrijk zijn voor bijvoorbeeld het gezin. Dat betekent niet alleen korte en bondige vergaderingen, maar ook dat WOW! bijvoorbeeld niets organiseert op de woensdagmiddag of onder etenstijd.

Op 31 oktober wordt WOW! officieel gelanceerd tijdens de jaarlijks terugkerende WOW!dag; een inspiratiedag die wordt gehouden in Theater de Voorveghter in Hardenberg. Wil je op de hoogte gehouden worden, ga dan naar de face book pagina van WOW! En like us. www.facebook.com/ondernemendevrouwenvechtdal. Wil je je aanmelden, stuur dan een mail naar wowdag2013@gmail.com.