Home / archiefcentraal / vlinder en libellenexcursie in witharen

vlinder en libellenexcursie in witharen

De Vereniging voor Natuur en Milieu de Vechtstreek houdt op zaterdag 7 september een vlinder- en libellenmiddag met Evert Ruiter. Deze vlinder- en libellenexpert neemt de deelnemers in de tuin van Atelier Witharen, waar talrijke nectarplanten bloeien, mee in de wondere wereld van libellen en vlinders. Misschien maakt Evert de oversteek naar het Varsenerveld, waar veel bijzondere soorten libellen zweven bij en boven het water.

Hoewel het koude, natte en lange voorjaar niet best was voor vlinders en libellen, heeft de natuur het toch weer goedgemaakt. Er zijn momenteel heel veel vlinders te zien. De tuinvlindertelling, gehouden door de Vlinderstichting begin augustus was een groot succes. In ongeveer 7000 tuinen werden bijna 200.000 vlinders geteld: een record. Evert kan ook vertellen hoe een tuin vlindervriendelijk kan worden ingericht.

Evert mag gerust een autoriteit op het gebied van vlinders en libellen genoemd worden. Bovendien is hij een begenadigd fotograaf, illustrator en schrijver. Artikelen van hem verschenen onder andere in Happinez, Natuurlijk Overijssel en Brachytron, een uitgave van de Nederlandse Vereniging voor Libellenstudie. Ook schreef hij samen met Siem van Eeten het boek Dit is Ommen.

De Vechtstreek organiseert regelmatig excursies voor natuurliefhebbers. Voor slechts tien euro per jaar kan iedereen gratis meedoen aan de excursies en de lezingen bijwonen. Ook ontvangen leden vier keer per jaar het blad Meander met tal van interessante natuur- en milieuartikelen.

De excursie start om 13 uur bij Atelier Witharen aan Witharenweg 26 in Witharen en duurt tot ongeveer 15.30 uur. Deelname is voor leden van de Vechtstreek gratis, niet-leden betalen twee euro per persoon.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.