vijftig keer zonnepanelen nleusen synergie

De werkgroep Duurzaam Energiegebruik van Nieuwleusen Synergie plaatste op 23 mei de eerste panelen en nu al was de vijftigste woning aan de beurt. Bij de familie Compagner zijn 32 panelen geplaatst. “We verbruiken met ons gezin best veel energie. Met name elektriciteit want we hebben vloerverwarming op stroom en nog opgroeiende kinderen.” Ze kozen voor panelen van Nieuwleusen Synergie mede om de goede informatievoorziening. “Maar met alleen maar naar een informatieavond gaan ben je er niet. Dan moet je ook doorpakken.” Namens de werkgroep Duurzaam Energiegebruik overhandigde Henriëtte Bijker een mooi boeket bloemen. De werkgroep wil de teller nu op de honderd krijgen.

Ook wethouder Klaas Agricola feliciteerde de familie met het plaatsen van de zonnepanelen.”Als we allemaal wat doen dan bereiken ze ons doel,” zei Agricola verwijzend naar de doelstelling van de gemeente om in 2020 een C02 neutrale gemeente te zijn. De werkgroep houdt op 10 oktober nogmaals een bewonersavond om de mensen over zonnepanelen te informeren. Bij de volgende tiende plaatsing krijgen de bewoners steeds een Watt Son cadeau, een zichtbare meter die overal neer gezet kan worden en waarop de opbrengst van de zonnepanelen te zien.”

Nu de nieuwe prijzen van de zonnepanelen bekend zijn en de prijsstijging van de aangekondigde importheffing enorm meevalt wil de werkgroep de bewoners wijzen op de 6 procent regeling op arbeid ; deze is nog steeds van toepassing. Ook bestaat nog steeds de mogelijkheid om een energieadvies te krijgen. Het advies wordt in samenwerking met de gemeente Dalfsen gratis verzorgd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.