vecht gospel festival wijkt uit naar ommen

Het wordt alweer de vierde editie: het Vecht Gospel Festival vindt op zaterdag 1 maart 2014 opnieuw plaats. Ditmaal wordt wegens de verbouwing van de gangbare locatie in Dalfsen, uitgeweken naar De Carrousel in Ommen. Het programma belooft opnieuw een spetterende mix van artiesten, koren en workshops te worden met ditmaal ook een uniek projectkoor. Hoofdact van de komende editie wordt Pearl Jozefzoon, bekend van The Voice Of Holland.

De verhuizing van het Vecht Gospel Festival naar Ommen mag dan noodzakelijk zijn, ze levert ook mogelijkheden op. Zo kunnen deelnemende bands optreden in de mooie theaterzaal. Het koren- en avondprogramma vindt plaats in de grote hal van het complex. De nieuwe locatie zal er op die manier voor zorgen dat artiesten en koren nog beter uit de verf komen.

De afgelopen jaren is het Vecht Gospel Festival uitgegroeid tot een toonaangevend festival in christelijk Nederland en bracht ze internationale artiesten als Salvador en LZ7 op het podium, samen met nieuw talent als Janine Beens en Half A Mile. De opzet van het evenement is dan ook uniek. Een reeks aan artiesten mag gedurende de dag optreden, en ook koren uit het hele land laten zich horen. Komend jaar zijn er ook deelnemers uit België. De hoofdact van volgend jaar wordt Pearl Jozefzoon. De zangeres met de fenomenale stem was al eens finaliste bij het populaire tv-programma ‘The Voice Of Holland’ en is een graag gehoorde gaste op evenementen als de EO Jongerendag en Symphony Of Life. In februari van dit jaar presenteerde ze haar debuutalbum ‘The Time Is Now’.

Een jury reikt net als in voorgaande edities de Vecht Gospel Award uit in de verschillende categorieën. Deze aanmoedigingsprijs is een mooie stimulans gebleken voor de eerdere winnaars.

Voor de eerstvolgende editie wordt nog iets nieuws gepresenteerd. Speciaal voor het avondprogramma wordt een projectkoor samengesteld, bestaand uit 150 tot 200 vocalisten. Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden (via jan@gospelnu.nl ) en zullen vanaf januari repeteren om uiteindelijk tijdens het avondconcert op te treden. Het projectkoor komt waarschijnlijk onder leiding te staan van nationaal en internationaal erkende dirigenten, die binnenkort bekend gemaakt worden.

Geïnteresseerde koren kunnen zich nog aanmelden voor deelname aan het Vecht Gospel Festival 2014. Er zijn nog vier plaatsen open. Het band-programma is al volgeboekt. Voor meer informatie kun je contact opnemen met organisator Jan Schoonhoven van GospelNU: jan@gospelnu.nl of via www.vechtgospelfestival.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.