toek vechthorst neem afstand van aedes

Ook vindt TOEK dat Vechthorst haar lidmaatschap van Aedes moeten heroverwegen, zoals steeds meer woningcorporaties in het land doen.

De huurdersvereniging werd vorige week overvallen door het gesloten akkoord tussen minister Blok en Aedes, de koepel van woningcorporaties. In deze deal gingen de corporaties akkoord met de verhuurdersheffing – de ‘Blokbelasting’ – van 1,7 miljard euro per jaar. “Corporaties zouden dan de huren inkomensafhankelijk mogen verhogen en gewoon doorgaan met commerciële activiteiten,” aldus de woordvoerder. “Die activiteiten hebben de afgelopen jaren juist geleid tot een graaicultuur onder corporatiebobo’s en jammerlijke mislukkingen zoals met Vestia en WSG, waarvoor elke huurder nu al jaarlijks 250 euro moet ophoesten.

De corporaties laten hiermee volgens TOEK onverbloemd zien aan welke kant zij staan. “Bij steeds meer huurders is armoede troef, hangt woninguitzetting boven het hoofd of ze zitten jarenlang in de schuldsanering. Woningzoekenden zien dat huurwoningen worden verkocht of bij nieuwe verhuur ruim 100 euro meer huur moeten opbrengen. De crisis wordt door deze deal eenzijdig op het bordje van de huurders neergelegd.”

TOEK roept huurders op hun ongenoegen over de deal kenbaar te maken. Dit kan bij de Vereniging van HuurdersOrganisaties in Overijssel en Gelderland (HOOG), waarbij TOEK is aangesloten: 0572366963 of hoog@eerstehulpbijhuren.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.