Home / archiefcentraal / te voet naar rome jan meijerink in pavia

te voet naar rome jan meijerink in pavia

Wandelaar Jan Meijerink is al flink op weg tijdens zijn wandeltocht naar het Italiaanse Rome. De eerste dagen te voet waren regenachtig. Hij vertelde eerder over zijn wandeling in onze krant.

Het eerste deel van zijn reis heeft hij eerder dit jaar al gedaan. In september begon hij met het tweede deel. Jan kwam op dinsdag 17 september met de trein aan in Lausanne in Zwitserland.

Gelukkig voor Jan is het weer er beter op geworden en laat de zon zich zien. Op 20 september bereikte hij de Grote Sint-Bernhardpas, een bergweg op de grens van Zwitserland en Italië.

Daar lagen nog resten sneeuw. Het had een aantal dagen eerder flink gesneeuwd. Ook lag er ijs op de plassen. Hij verliet de pas en ging in Italië via Aosta verder naar Pavia.

Het laatste deel liep Jan door de Po-vlakte nabij de rivier Po. Dit landschap was nagenoeg vlak.

Met Jan zelf gaat het, op een paar pijntjes na, goed. “Ik geniet van het onderweg zijn, de stilte, de natuur en de ontmoetingen. Ik ga met volle moed verder vanuit Pavia.”

Jan heeft nog ongeveer 600 kilometer te gaan, afhankelijk van zijn route.

Jan loopt ook voor het goede doel. Zo loopt hij voor de actie Steptember van de organisatie voor lichamelijk gehandicapten BOSK. Je kunt hem in september nog steunen via https://event.steptember.nl/donate

Ook loopt hij voor De Nije Stichting. Als je hem daarmee wilt sponsoren, ga je naar https://www.justgiving.nl/nl/pages/2556-wandel-met-jan

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.