Home / archiefcentraal / stalker viel vrouwen 12000 keer lastig

stalker viel vrouwen 12000 keer lastig

Vanaf begin 2012 kreeg de politie in toenemende mate meldingen over een man die onder andere in Drenthe vrouwen telefonisch lastig viel. De man belde overdag en ook ‘s nachts willekeurig vrouwen thuis of op hun werk en viel ze lastig met erotische taal en/of dierengeluiden. Sommige vrouwen zijn tientallen keren gebeld.

Nadat enkele vrouwen aangifte hadden gedaan startte de politie in Hoogeveen een onderzoek. De vrouwen zijn via meerdere prepaid toestellen gebeld. Het onderzoek naar deze telefoons zette de politie op het spoor van een 44-jarige inwoner van de gemeente Hardenberg.

Vervolgens onderzocht de politie het belgedrag van deze man over de periode augustus 2012 tot maart 2013. Uit dit tijdrovend onderzoek kwam naar voren dat de man in deze periode via verschillende nummers een honderdtal vrouwen heeft gebeld, sommigen vaak tientallen keren. In totaal belde de man in acht maanden ongeveer 12.000 keer. Ook na maart 2013 gingen de telefoontjes door. De vrouwen woonden in Drenthe, Overijssel en Gelderland. Uiteindelijk deden elf vrouwen aangifte.

De verdachte is afgelopen dinsdag aangehouden. De man bekende. Hij verklaarde opgewonden te raken van dit soort telefoontjes. Hij zit nog steeds vast en wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.