Home / archiefcentraal / situatie brug nog niet definitief

situatie brug nog niet definitief

De brug werd begin mei geopend, maar al snel kwam er veel kritiek op de nieuwe situatie, die volgens veel Ommenaren gevaarlijk zou zijn. Al gauw besloot het gemeentebestuur tot een aantal aanpassingen, die eind juli afgerond werden en 80.000 euro kostten. Dat bedrag werd uit het budget voor de Integrale Reconstructie Ommen Zuid (IROZ) betaald.

Bongers vroeg zich af hoe het kon dat de gemeente dat geld ‘zomaar’ had liggen. Ook wilde hij graag inzicht krijgen in de over- en onderschrijdingen van het budget voor het project. Verder wilde hij weten of de situatie nu definitief is en of het college bereid is om het project over drie maanden door een onafhankelijke deskundige te laten bekijken.

Wethouder Ilona Lagas benadrukt dat de gemeente niet ‘zomaar ergens 80.000 euro vandaan heeft getoverd’, maar dat het geld gewoon uit het beschikbare krediet voor het project kwam. Ze is echter niet bereid om inzicht te verschaffen in alle over- en onderschrijdingen voor de verschillende delen van het project. “Het kost onze ambtenaren erg veel tijd om dat allemaal in beeld te brengen. Dat willen we niet, want we willen ze doelmatig en efficiënt inzetten. Maar men kan hier gewoon binnenlopen want we hebben niks te verbergen.”

Lagas denkt te begrijpen waar de vraag naar duidelijkheid over de budgetten vandaan komt. “In het verleden is afgesproken dat we bij problemen met projecten de raad eerder informeren,” zegt ze doelend op het mislukte Drieslagproject. “Hier is echter geen sprake van problemen.”

De inrichting van de brug is volgens Lagas nog niet definitief. De ‘puntjes moeten nog op de i gezet worden’. “Zo heeft een bepaald type caravan problemen met de afslag vanaf de brug richting De Zon. Het neuswiel raakt dan de grond. Het gaat hier om toeristen – mensen die we graag in onze gemeente willen hebben – dus dat soort dingen gaan we aanpassen. Ook scheuren op een bepaalde plek de klinkers, omdat die zijn aangelegd tijdens de vorstperiode. We nemen de tips en opmerkingen van de gebruikers mee en gaan een half jaar na de oplevering evalueren.”

Toezeggingen om de evaluatie door een onafhankelijke verkeersexpert te laten doen, deed Lagas echter niet aan Bongers. “De LPO zal zelf het een en ander blijven monitoren en vragen stellen totdat er wel een mooie, maar ook veilige brug is voor alle weggebruikers,” zo besluit Bongers.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.