Home / archiefcentraal / schitterende paardensport bij laarhoeveruiters

schitterende paardensport bij laarhoeveruiters

Aankomend weekend vindt het jaarlijkse concours van de Laarhoeveruiters weer plaats aan de voet van de Lemelerberg in Ommen. Zondag 8 september verschijnen landelijk bekende ruiters zoals Michael Greeve, Angelique Hoorn, Bert-Jan Zuidema en Marcel de Boer aan de start tijdens het 1.40 meter springen.“Een prachtige locatie voor schitterende paardensport. Uiteraard zijn er ook grote geldprijzen te winnen”, aldus voorzitter Erdy Jansen.

Van vrijdag 6 september tot en met zondag 8 september vindt het concours hippique plaats. Zo’n 750 ruiters uit Overijssel, Groningen, Drenthe, Gelderland en Noord-Oostpolder verschijnen aan de start tijdens het concours. Inmiddels zijn alle leden en vrijwilligers van de ruitervereniging druk bezig met de voorbereidingen om het terrein aan de voet van Lemelerberg een ware metamorfose te geven, zodat de ruiters van alle gemakken zijn voorzien en een goede wedstrijd kunnen rijden.

“Ook dit jaar zorgen we weer voor een professioneel evenement met goede voorzieningen voor zowel ruiter als bezoeker. We zijn maar een kleine club, maar dankzij onze leden, vrienden van de vereniging en sponsoren hebben we de mogelijkheid om er een mooi toernooi van te maken met een goede sfeer”, aldus voorzitter Erdy Jansen.

Op vrijdagmiddag 6 september ‘trappen’ de paardenruiters om 15 uur de reguliere wedstrijd af. Op zaterdag 7 september vanaf 8.30 uur wordt de wedstrijd vervolgd. Zondag 8 september kunnen bezoekers vanaf 10 uur genieten van prachtige dressuur in de hoge klasse ZZ-licht. De spectaculaire springrubriek die ’s middags plaatsvindt zal iedereen verbazen. Ook verschijnen zondag de allerkleinsten aan de start bij de ponyrubrieken.

De entree is op alle dagen gratis.

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

DALFSEN – Het is voor alle clubs even afwachten hoe het programma er voor de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.