Home / archiefcentraal / rookworst keurslager veltmaat is goud waard

rookworst keurslager veltmaat is goud waard

Tijdens de landelijke rookworstkeuring is de rookworst van Keurslager Veltmaat uit Ommen met goud bekroond. Deskundige keurmeesters keurden de rookworst op diverse punten en concludeerden dat de ambachtelijke rookworst van Keurslager Veltmaat tot de lekkerste van Nederland behoort.

De keurmeesters testten de rookworst onder andere op smaak, geur, samenstelling en uiterlijk. “Een rookworst moet goed gevuld zijn. De darm moet knapperig zijn en mooi goud/geel van kleur. Verder is het belangrijk dat de typische rooksmaak en geur in voldoende mate aanwezig zijn. Dat maakt een rookworst tot een echte ambachtelijke Keurslager rookworst”, aldus Keurslager Veltmaat. “Onze rookworst voldoet aan al deze eisen, dus hebben we van de vakjury het goudkeur certificaat ontvangen.” Die hangt nu op een mooie plaats in de winkel. Terecht, want met zo’n goed resultaat mag je als vakman bijzonder trots zijn.

De rookworstkeuring valt samen met de opening van het Keurslager rookworstseizoen. Van 30 september tot en met 5 oktober kunnen klanten de rookworst in de winkel proeven en direct profiteren van een scherpe aanbieding: de 2e rookworst bij Keurslager Veltmaat is dan gratis. Op die manier kan iedereen zelf ontdekken waarom de ambachtelijke rookworst van de vakman zo ontzettend lekker is en met recht met goud is bekroond.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.