reisgids over het vechtdal uitgereikt

Tijdens het internationale Vechtsymposium worden vandaag de eerste exemplaren van de ‘cultuurhistorische reisgids’ voor het Vechtdal uitgereikt. Het Vechtsymposium vindt plaats bij Mooirivier vlakbij Dalfsen.

De ontvangers van de gids zijn watergraaf Stefan Kuks en Erster Kreisrat Hans Werner Schwarz namens de Duits-Nederlandse Vecht en Vechtdalpartners. Zij zijn vervolgens aan zet om ter plaatse de gidsen te overhandigen aan de burgemeesters van de gemeenten langs de Vecht in zowel Nederland als Duitsland.

Het boek “De Vecht en het Vechtdal” dat in twee talen verschijnt, is een cultuurhistorische reisgids van de bronnen van de Vecht tot de monding. De tocht start in Münsterland en gaat door Grafschaft Bentheim naar Nederland door de provincie Overijssel. De auteurs zijn bezig met het ontwikkelen van een bijbehorend reisarrangement. Het boek neemt je mee naar het oerlandschap van de Vecht en de tijden van economische opleving toen Bentheimer zandsteen via de Vecht terecht kwam in het paleis op de dam in Amsterdam en in de sokkel van het Vrijheidsbeeld in New York. Van het halfnatuurlijke cultuurlandschap in 4000 v.Chr. naar de halfnatuurlijke laaglandrivier in de toekomst en van de grafheuvels tot aan de Thorbeckegracht in Zwolle.

Het Vechtsymposium is een tweejaarlijks gebeuren. Het allereerste symposium was in 2009 op de grens in Laar en het tweede in 2011 bij één van de bronnen in Schöppingen. Enkele van de onderwerpen deze middag zijn: hoogwatervoorspelling in het Vechtdal, grensoverschrijdend toerisme, grensoverschrijdende economische samenwerking en water als drager voor stadsontwikkeling. Ook deze editie is er weer een delegatie uit zuidelijk Afrika aanwezig. Deze watermanagers zijn afkomstig uit Mozambique, Swaziland en Zuid Afrika.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.