rechterensedijk gaat op de schop

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan onder meer uit het aanbrengen van een nieuwe laag asfalt, het zagen en verwijderen van asfaltranden, het aanbrengen van grasbetonstenen in de berm, het aanbrengen van

dimbare LED verlichting, het aanbrengen van akoestische belijning en het aanbrengen van houten

geleiderails (“vangrails”). De weg wordt tijdens de uitvoering volledig afgesloten. Uitvoering in delen of met behulp van verkeerslichten is niet mogelijk omdat daar onvoldoende ruimte voor is.

Uitvoering

De ruimte op de Rechterensedijk is beperkt. Daarom kunnen de werkzaamheden niet “in het verkeer”

worden uitgevoerd. Verkeerslichten die het verkeer om en om doorlaten, zijn in strijd met de ruimte voor

veilig werken. Ook zorgt zo’n regeling voor een langere hinderperiode met constante wachtrijen die, bij

grote voertuigen, tot blokkades kan leiden.

“Wij hebben geprobeerd de uitvoeringstijd minimaal te laten zijn,” aldus de woordvoerder van de gemeente. “Hiervoor is voor de aannemer een fictieve bonus op de inschrijfsom in het vooruitzicht gesteld voor iedere dag dat hij eerder klaar is dan gepland. Het werk was geraamd op vijftien werkdagen. Door deze manier van inschrijven is de afsluittijd teruggebracht tot zeven werkdagen. We betalen meer voor de uitvoering van het werk, maar hebben een winst van zes dagen. Gezien de maatschappelijke impact van de afsluiting vinden wij dit een verantwoorde uitgave.”

Bij het bepalen van de begindatum is rekening gehouden met het recreatiehoogseizoen, het evenement ‘Proef Dalfsen’ in het weekend van 14 september en de verwachte planning rond het hakselen van de maïs. De werkzaamheden beginnen op donderdag 19 september en zijn klaar op zaterdagavond 28 september. Onverwachte tegenslagen daargelaten.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma NTP INFRA B.V. Namens de aannemer is de heer Marcel van der Beek (06) 41 26 98 26 verantwoordelijk voor de dagelijkse uitvoering. Namens de gemeente Dalfsen zal de heer Henk Roessink (06) 53 40 65 89 toezicht houden op de werkzaamheden.

Er zijn voorwaarschuwingsborden geplaatst in de periode voor de start van de werkzaamheden. Weggebruikers weten daardoor op tijd dat ze de tweede helft van september hun route moeten aanpassen. Verder is de afsluiting opgenomen op de site www.bereikbaar.overijssel.nl.

De omleidingen met de diverse onderborden zijn ook te zien op de gemeentelijke site onder Projecten -Rechterensedijk. Verkeer richting Ommen en Vilsteren wordt via de N340 geleid. Het verkeer richting Lemelerveld wordt via Heino geleid. Tussenliggende wegen zijn ongeschikt als omleidingsroute omdat dit (gedeeltelijk) zandwegen zijn. Illegaal gebruik van het fietspad door ander verkeer is gevaarlijk. De politie zal hierop toezien en zo nodig handhavend optreden.

Maatregelen lijndienst Syntus

Het station van Dalfsen is tijdens de werkzaamheden niet bereikbaar vanuit Lemelerveld (lijn 162). In plaats hiervan rijdt Syntus vanuit Lemelerveld naar het station in Ommen. Dit past binnen de huidige dienstregeling vanuit Lemelerveld. De aansluiting op de trein richting Hardenberg blijft bestaan. De aansluiting richting Zwolle loopt die week een vertraging op van een half uur.

Het werk wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Overijssel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.