praat mee met ommen over bezuinigingen

“We hebben hoge verwachtingen van de bijeenkomst,” vertelt wethouder Scheele. “De burger is aan zet en het gemeentebestuur en de raadsleden hebben dinsdagavond vooral een luisterende rol. Wel zullen we nog een keer uitleggen waarom bezuinigingen noodzakelijk zijn. Met de ideeën die er uit voortkomen moeten wij vervolgens aan de slag.”

De hoge verwachtingen van Scheele zijn mede gebaseerd op een dergelijke bijeenkomst in 2010, die een vergelijkbaar doel had. “Daar kwamen destijds heel goede ideeën uit voort. Zo werd een heel goede oplossing bedacht voor de bibliotheek, die een structureel tekort had. Daar is uit voortgekomen dat in Lemele de bibliotheek – weliswaar in kleinere vorm – open kon blijven en opgeknapt kon worden, terwijl er vervolgens geld overbleef om de bibliotheek in Ommen op te knappen. Dat gaat dit najaar gebeuren.”

De bijeenkomst begint om 19 uur. Hier kun je alvast een schot voor de boeg doen. Waar kan volgens jou wel op bezuinigd worden? Wat kan er volgens jou anders worden ingericht waardoor Ommen structureel minder geld kwijt is of juist meer geld binnenkrijgt? Reageer onder dit bericht en leg je idee uit!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.