poliklinisch spreekuur in dedemsvaart

De orthopedisch chirurgen van de Saxenburgh Groep hebben hun werkterrein uitgebreid met een poliklinisch spreekuur in Dedemsvaart. Huisartsenpraktijk de Latyrus biedt hen onderdak. De spreekuren zijn in mei gestart en vinden één keer per maand op de dinsdagmiddag plaats.

De Saxenburgh Groep heeft al poliklinieken in Coevorden, Ommen, Westerhaar-Vriezenveensewijk en Slagharen. “Dedemsvaart is een deel van ons verzorgingsgebied waar wij nog niet zaten. Wij hebben hele prettige contacten met de huisartsen in Dedemsvaart, vertelt orthopedisch chirurg Jan van Beveren.

“Beide huisartsenpraktijken waren enthousiast over onze plannen. Dat we niet bij de Schuttevaer zitten, is puur om praktische redenen. De Latyrus had nog ruimte vrij. We hebben met elkaar afgesproken, dat we zo nodig over de schouder meekijken bij een patiënt op het spreekuur van de huisarts. Daarnaast zien de orthopedisch chirurgen doorverwezen patiënten die klachten hebben aan bijvoorbeeld knie of heup.

Van Beveren: “Ik merk dat het spreekuur heel laagdrempelig is. Sommige mensen komen bij wijze van spreken zo uit de tuin, in hun korte broek. Ook zijn patiënten soms verbaasd dat wij in Dedemsvaart komen. Maar dat is nou letterlijk de zorg dichterbij de mensen thuis brengen”, aldus de orthopedisch chirurg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.