Home / archiefcentraal / poezie en koor zevenmaal in ommen

poezie en koor zevenmaal in ommen

Eigentijdse gedichten, met de bijbel als belangrijke inspiratiebron, worden voorgedragen in een viering in de Gereformeerde Kerk (PKN) aan de Bouwstraat in Ommen. Die vindt plaats op zondagavond 8 september om 19 uur.

Het Interkerkelijk Koor ‘Zevenmaal’ uit Hardenberg staat onder leiding van Mathijs Kraan en zal onder meer de Missa Brevis ‘St Ioannis de Deo van Joseph Haydn ten gehore brengen. Medewerking verlenen verder dominee Han Wilmink, Luko Hans op piano, Martin Olsman op orgel en de sopraan Ina Bosscher.

Han Wilmink heeft een gevarieerde verzameling gedichten uit de 20e eeuw geselecteerd. “Dichters gaan in deze tijd, meer dan in het verleden, een dialoog aan met de teksten die ze vinden in de bijbel. Dat levert vaak verrassende, minder vanzelfsprekende en ook ontroerende poezië op.”

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.