Home / archiefcentraal / pianist bas verheijden in reestkerk

pianist bas verheijden in reestkerk

Nu de vakantie is afgelopen en de scholen zijn begonnen start ook weer de concertserie van Stichting Kamermuziek Oud Avereest. Alweer meer dan dertig jaar lang presenteert SKOA op de derde zondag van de maanden september tot en met april in de Reestkerk een kamermuziekuitvoering van hoge muzikale kwaliteit tegen een lage toegangsprijs.

Ook in het seizoen 2013-2014 is het SKOA gelukt om uitvoerende musici te contracteren van hoog niveau. In het jaarprogramma, dat u via de website www.skoaconcerten.nl kunt raadplegen, staan solisten en ensembles van zelfs wereldklasse zoals de pianist Bas Verheijden, harpist Remy van Kesteren, het Amsterdam Wind Quintet en het Barlheze Consort.

Het spits in het seizoen 2013-2014 wordt afgebeten door Bas Verheijden. Op zondag 15 september speelt hij van Robert Schumann naast de Davidsbündlertänze, één van de grootste pianowerken uit de romantische periode, onder meer werk van César Franck en Cécile Chaminade.

Bas Verheijden won eerste prijzen op diverse pianoconcoursen en speelde in alle grote zalen van Nederland het derde pianoconcert van Rachmaninov op veertien achtereenvolgende avonden. Een live cd hiervan werd opgenomen in de grote zaal van het Concertgebouw. Hij maakte de afgelopen jaren tournees door Spanje, Italië, Groot Brittannië, Denemarken, Noorwegen, Indonesië en de Nederlandse Antillen. Een aan Bas opgedragen concert voor piano en Harmonie Orkest was in 2011 te horen in muziekcentrum Frits Philips te Eindhoven.

Het concert in de Reestkerk op zondag 15 september begint om 15 uur. De kerk is open vanaf 14.30 uur. Het bestuur van SKOA heeft besloten de toegangsprijs te handhaven op een bijdrage van minimaal 10 euro per volwassene.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.