peuters peuterleut blij met nieuw speeltoestel

Dankzij een gift van de F.E. Baron Mulertstichting hebben de peuters van peuterspeelzaal Peuterleut in Ommen een prachtig nieuw speelhuis met glijbaan gekregen.

In de peuterspeelzaal wordt een veilige omgeving gecreëerd, waarin speciaal ontwikkelde thema’s, ontwikkelingsmaterialen en verantwoord spelmateriaal wordt aangeboden. Zo wordt de peuter op een leuke en speelse manier, maximaal gestimuleerd in zijn of haar ontwikkeling.

Om kwaliteit te blijven waarborgen, moeten alle materialen aan voorschriften en veiligheidseisen voldoen. Maar door de vele hedendaagse bezuinigingen wordt het lastig om deze verantwoorde materialen aan te schaffen. Vandaar dat de peuterspeelzaal erg blij is met deze gift.

Al meer dan veertig jaar is peuterspeelzaal Peuterleut een voorschoolse voorziening in Ommen, die door het merendeel van de peuters van Ommen wordt bezocht. De peuterspeelzaal biedt een zogenaamde ‘verticale opvang’. Dat wil zeggen dat kinderen in de leeftijd van twee tot vier jaar gezamenlijk worden opgevangen in acht groepen, verspreid over veertien dagdelen. De meeste kinderen komen twee dagdelen, sommige één of drie, en peuters die in aanmerking komen voor VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie), komen vier dagdelen.

Er wordt gewerkt met de VVE methode Uk & Puk. Deze methode is ontwikkeld om taal- en ontwikkelingsachterstanden te signaleren; de leidsters zijn hiervoor gecertificeerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.