open dag bij vechtdal zorgboeren

In het kader van Boeren voor de Vecht zijn 24 zorgboeren het project Zorg zoekt Boer gestart. Het resultaat is dat zorgboeren op de kaart staan bij bestuurders en beleidsmakers in de gemeenten in het Vechtdal.

Heel belangrijk, want zij zullen de financiering van de zorg in de toekomst gaan regelen. Op zaterdag 21 september kan iedereen een kijkje nemen bij een zorgboerderij in Dalfsen, Ommen en Hardenberg. Van 10.00 – 16.00 staan de deuren open. Op de website www.zorgboerenvechtdal.nl staat een overzicht van alle zorgboeren in het Vechtdal.

Naast beter op de kaart staan, werken de Vechtdal zorgboeren ook aan samenwerking met andere zorgaanbieders. Bewoners bij zorginstelling kunnen prima hun dagbesteding invullen op een zorgboerderij. Ook zij zijn van harte welkom om zelf of samen met familieleden een kijkje te komen nemen op een van de 24 zorgboerderijen in het Vechtdal.

Die zinvolle dagbesteding kan gericht zijn op het verzorgen van dieren of het bewerken van land. Maar ook zijn het ontwikkelen van creativiteit of andere arbeidsgerichte vaardigheden mogelijk bij zorgboeren. De rust en het ritme van de natuur hebben van oudsher een helende werking op zowel jongeren als ouderen. Juist in deze ‘gejaagde’ tijd is het goed dat er plekken zijn waar mensen zichzelf kunnen zijn in een tempo dat past bij hun mogelijkheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.