onderkomen voor insecten op de horte

Op Landgoed De Horte in Dalfsen is een insectenhotel gemaakt door vrijwilligers. Het insectenhotel, een houten frame gevuld met onder andere houtblokken, dakpannen en stro, staat in de tuin van het oude landgoed. In dit hotel vinden bijen, graafwespen, vlinders en vele andere diertjes een onderkomen op maat. Het insectenhotel maakt dat onderdeel uit van het belevingspad dat Landschap Overijssel momenteel op De Horte aanlegt.

De vrijwilligers die meewerkten aan het insectenhotel kregen via Landschap Overijssel een praktische instructie in het kader van het landelijke programma Groen en Doen. Zo kon iedereen met verstand van zaken werken aan het insectenhotel. Vrijwilligers zaagden het hout voor het frame, dat vervolgens door vrijwillige klusjesmannen in elkaar is gezet. Daarbij is gebruik gemaakt van professioneel gereedschap dat door de vrijwillige depotbeheerders wordt onderhouden. Voor de inrichting van het insectenhotel deden een aantal vrijwilligersgroepen een bijdrage in de vorm van een speciaal houtblok. Deze houtblokken hebben natuurlijk een speciaal plekje in het hotel gekregen.

De bouw van dit insectenhotel is slechts een van de vele projecten die Landschap Overijssel met vrijwillige inzet kan realiseren. In Overijssel tonen vele inwoners hun betrokkenheid door ieder jaar duizenden uren te investeren in natuur en landschap. Landschap Overijssel ondersteunt deze vrijwilligers met gereedschap, instructies en werklocaties vanuit onder andere het programma Groen en Doen. Groen en Doen gelooft in samen werken aan een mooi landschap. Het is een programma van het ministerie van Economische Zaken om vrijwilligerswerk op het gebied van natuur- en landschapsbeheer en groen in de stad te ontwikkelen en te stimuleren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.