Home / archiefcentraal / nijhuis voert d66 lijst ommen aan

nijhuis voert d66 lijst ommen aan

Gerdinand Nijhuis voert in Ommen de lijst van D66 aan bij de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014. Hij vormt nu samen met fractievoorzitter Roos ter Beek een tweemansfractie en neemt het stokje van Ter Beek over.

Ter Beek zal na de verkiezingen in 2014 om gezondheidsredenen niet meer in de raad terugkeren. In Nijhuis is een ervaren opvolger gevonden die met unanieme steun van de D66 leden tot lijsttrekker is gekozen.

Volgens Gerdinand is een groot verschil in een debat tussen D66 en de andere partijen in de raad, dat D66 met constructieve tegenvoorstellen komt. “Wanneer andere partijen het ergens niet mee eens zijn, komen ze vaak niet verder dan alleen de afwijzing. D66 probeert juist met alternatieven de overige raadsleden uit te dagen om ook op een andere manier naar een vraagstuk te kijken, en op deze wijze toch tot een breed gedragen oplossing te komen. Creativiteit heb je dus ook nodig in de politiek.”

Lees ook

Aanvraag Corona Noodfonds indienen voor 15 februari 2021

Periode Noodfonds is verlengd tot en met 31 december 2020 DALFSEN – De coronacrisis treft …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.