Home / archiefcentraal / marienberg verslaat sportclub lutten

marienberg verslaat sportclub lutten

Mariënberg heeft zaterdag de seizoensouverture op het Westerpark met 2-0 gewonnen van Sportclub Lutten. Maar het had net zo goed andersom kunnen zijn. Alfred Dorgelo leverde ons onderstaand verslag aan.

Een bloedeloze 0-0, oftewel een Frits van Turenhout einduitslag, had de verhoudingen binnen de witte kalklijnen perfect weergegeven, maar je hoort het Roodzwarte Hart niet klagen. Integendeel. Terwijl een blinde vink een mooie zweefduik maakt over de bijna oogstrijpe mais floot om klokslag half drie arbiter Drenth uit Hoge Hexel voor het begin van, wat naderhand, een pittig en mannelijk duel zou gaan worden.

De jongens van trainer Mark Wagt wreven de late slaap uit de ogen als Lutten binnen enkele minuten al twee kansen op een voorsprong links laten liggen. De lat en een dosis geluk houdt de thuisploeg op de been. Het leek wel of de Westerparkbewoners in de eerste fase van het duel last hadden van ouderwetse plankenkoorts.

Vlot combinerend was niet aan de orde, Lutten zat er gewoon feller op en de beide spitsen werden aardig in bedwang gehouden. Bovendien was het uitermate slecht gesteld met het pass-en trapbeleid. Ineens krijgt, notabene oefenmeester Arjen Plessen van Sportclub Lutten, rood van scheidsrechter Drenth wegens commentaar op diens leiding. Hij mag achter de omheining plaatsnemen, amper 68 centimeter achteruit van de plek waar hij eerst zijn ploeg naar voren probeerde te dirigeren.

Halverwege het eerste bedrijf komt de thuisploeg beter in haar spel. Rolf Hofsink wordt fors onderuitgezwaffeld door een robuuste verdediger van Lutten. Geel in plaats van misschien wel donkerrood. Broertjelief Edwin weet een 200% kans vlak voor rust niet te verzilveren, hij schiet de bal bij Regeling tussen de dakpannen.

Net voor rust ontsnapt tevens Mariënberg andermaal aan een achterstand. Nu mikt Lutten al koppend net naast de verkeerde staander van de paal. Na de theepauze maakt doelman Jelle Brinks zijn nominatie voor Man v/d Wedstrijd meer dan waar. Hij heeft passende antwoorden op 300% mogelijkheden van de Lutter Voorwaartsen.

Aan de andere kant blijft vooral Hofsink niet gespeend van aanslagen op zijn kostbare onderstel. Opvallend is ook dat verzorgster Marijke Noeverman afgelopen zaterdagmiddag flink aan de bak moest, regelmatig ligt er een roodzwarte speler gehavend op het veld. Sterkhouder Erik Huibers moet zelfs geblesseerd de strijd staken. Zijn vervanger, Bertin Veurink, mag na afloop de gouden wissel genoemd worden van Wagt.

Echter, eerst moet Brinks nog eens volop zijn uitstekende keeperskwaliteiten tonen. Een schitterde uithaal van middenvelder Jan van den Berg lijkt linea recta richting de winkelhaak te vliegen en de 0-1 voorsprong op te leveren voor de zwartwitten.

Maar de redding van de Stenendijker is tien keer mooier. Als Edwin van der Sar in zijn beste dagen tikt hij het leder op de lat en voorkomt wederom een verdiende voorsprong van Lutten. Een oud voetbalwetje breekt Lutten uiteindelijk op. Scoor jezelf niet dan doen wij dat wel… Bij een cornerbal van Mariënberg kan Bertin Veurink vrij en ongehinderd de 1-0 voorsprong tegen de touwen schieten.

Lutten reageert meteen als door een wesp gestoken en drukt Mariënberg tegen de eigen doelpalen aan. Het kraakt, maar telkens is Brinks heerser in zijn eigen zestien. Heeeerlijk! Pas in de 97e minuut kan heel Mariënberg opgelucht ademhalen als bij een messcherpe counter Frankie Pullen, net als Bertin voormalig A1-junior, Lars Mulder voor de tweede keer deze middag kansloot laat. Lutten trapt nog wel af maar daarna fluit scheidsrechter Drenth voor het einde. De eerste zege is binnen, zij het met hangen en wurgen, maar daarom niet minder lekker.

Opstelling: Jelle Brinks, Michael Zweers, Roy Kelder, Erik Huibers (68. Bertin Veurink), Roy Doek, Edwin Hofsink (60. Ruud Buitenhuis), Niek Noeverman, Han Bouwhuis, Ruud Woelderink, Frankie Pullen en Rolf Hofsink.

Man v/d Wedstrijd: Jelle Brinks

Lees ook

Wim Frijling Brouwers’ Dalfsen Open tennistoernooi

DALFSEN – Vanaf afgelopen donderdag tot en met zondag werd bij DLTC Gerner in Dalfsen, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.