klaas agricola duurzaamste wethouder

Op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid maakt organisator Urgenda de winnaar bekend. Die mag zich de ‘Duurzaamste wethouder van NL’ noemen.

Voor Dalfsen doet wethouder Agricola mee aan de wedstrijd. “Ik doe mee aan deze besparingsbattle, omdat ik veel belang hecht aan energiebesparing. Met deze wedstrijd krijgen we inzicht in ons energieverbruik en weten we ook waar we op kunnen besparen.”

De deelnemende bestuurders gaan vier weken thuis aan de slag met de Wattcher, een energiemonitor die elk moment toont hoeveel stroom er in huis wordt verbruikt. Wethouders en burgemeesters werken in teamverband en krijgen tips en ondersteuning bij het besparen. Hun energieverbruik tijdens de wedstrijdperiode wordt vergeleken met het verbruik in dezelfde periode in het vorige jaar.

Urgenda organiseert deze wedstrijd in samenwerking met het Klimaatverbond en Wattcher om te laten zien ‘hoe gemakkelijk en leuk het is om in je eigen huis energie te besparen’. Dat levert niet alleen geld op, maar ook winst voor het klimaat.

De prijsuitreiking van de ‘Duurzaamste wethouder van Nederland’ vindt plaats op 10 oktober om 16.30 uur op C-fordt in Maarssen. De bestuurders doen verslag van hun wedstrijdervaringen op Twitter met #dvdd13.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.