Home / archiefcentraal / grote namen in nieuw seizoen bij carrousel

grote namen in nieuw seizoen bij carrousel

Cabaretier Hans Liberg trapte vorige week het nieuwe theaterseizoen van theater Carrousel in Ommen af. Dat deed hij met zijn voorstelling ‘Attaca’. Liberg is één van de grote namen die dit seizoen in het theater te bewonderen zijn.

“Eigenlijk moet je dit jaar alles zien”, zegt theaterdirecteur At Rens. “Maar de namen die je echt niet mag missen, zijn bijvoorbeeld Javier Guzman, Jan Vayne, Ali B en Veldhuis & Kemper.” Ook krijgt de schouwburg bezoek van Erwin Nyhoff, bekend van The Voice of Holland. Schrijver Jan Siebelink komt eveneens naar het theater. Hij wordt geïnterviewd door Günter Brandorff.

Voor de kleine kinderen komt onder andere Dirk Scheele optreden in oktober. Hij is bekend van de kinderzenders Nickelodeon en Z@ppelin.

Naast de grote namen is er ook ruimte voor beginnende artiesten, zoals cabaretier Jeroen Leenders en de groep Oeloek. “Die namen zul je in de toekomst wel vaker gaan horen”, voorspelt At.

Voorstellingen van beginnende, regionale artiesten zijn ‘risicovoorstellingen’. Dat zijn shows waarbij niet alle 263 stoelen bezet worden. Voor deze shows krijgt het theater subsidie van de provincie.

Maar hoe krijg je al die namen naar een klein theater in Ommen? “Gewoon bellen”, zegt At. “Het is tot nu toe nog steeds gelukt om grote namen te krijgen. Dankzij onze theatermanager lukt het elke keer weer. Als je grote namen wilt dan moet je nu al bellen voor het volgende seizoen.”

En hoe wordt dat betaald? “We krijgen een basissubsidie van de gemeente Ommen en geld van sponsoren.” Ook worden er kosten bespaard door het Overleg Kleine Theaters Overijssel (OKTO) waar de Carrousel bij hoort.

Ook kostenbesparend zijn de vrijwilligers.“We hebben 35 vrijwilligers en daar kunnen we volledig op bouwen. Qua inzet en motivatie werken ze even hard als betaalde krachten. Vrijwilligers zijn pure noodzaak. Anders ontbreekt er geld voor grote producties.”

Ondanks de crisis is het aantal verkochte kaartjes in de voorverkoop iets gestegen in vergelijking met de jaren ervoor. “Wij merken wel dat mensen minder snel de portemonnee trekken voor een kaartje”, zegt At. “De stoelen krijgen we ook niet elke keer vol. Was dat maar waar.”

Het theater is op zoek naar een nieuwe penningmeester op vrijwillige basis. Beschik jij over de juiste kwaliteiten of wil je meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met de Carrousel via 0529-454471. Voor het hele programma en voor het bestellen van kaartjes kijk je op www.theatercarrousel.nl

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.