golf steeds populairder door soepeler gvb

Goed nieuws voor wie altijd al heeft willen golfen, maar geen tijd en geen zin heeft om het GVB te halen. De weg naar het felbegeerde papiertje is met het 9-stappenplan van de NGF een stuk eenvoudiger geworden. Tijdens de open dag die op 21 september gehouden wordt op golfbaan Hooge Graven is hierover volop informatie te vinden.

Aan het einde van een lange droge zomer, liggen de golvende greens van Hooge Graven er nog altijd fris bij. De baan is een lust voor het oog en trekt dagelijks vele spelers die er genieten van de rustige omgeving en de sport. Golfen is ook genieten van de natuur. Je ziet de jaargetijen veranderen, de baan heeft vele mooie doorzichten daardoor is het een van de mooiste plekken van Ommen en omgeving. Volgens voorzitter Gerard Nunnikhoven is golf een sport vol spanning en sensatie. “Het is een combinatie van concentratie en techniek. Hoe vaak je ook speelt op een bepaalde baan, door het samenspel van het weer, de natuur, je spelgenoten en jezelf rolt de bal altijd weer anders. Dat houdt het spannend”, vindt hij. “Daarnaast is het ook gewoon gezellig. Want je speelt tegen jezelf, maar in gezelschap van anderen. Al wandelend over de baan heb je het soms alleen maar over koetjes en kalfjes, terwijl je een andere keer een heel diepgaand gesprek kunt hebben. Dat geeft golfen net dat beetje extra.”

Waar er vroeger hard geblokt moest worden voor het GVB-examen en er vaak mensen zakten door examenvrees, is het nu de golfpro van de club die beoordeelt of en wanneer een golfer behendig genoeg is om de baan op te mogen. “Wanneer de spelers genoeg vaardigheden hebben en in het bezit zijn van handicap 54, dan staat dat gelijk aan het voormalige praktijkexamen. Het theorie-examen wordt nog wel landelijk gehouden, maar dat is voor de meesten minder spannend dan de praktijk”, weet Nunnikhoven. “Het nieuwe systeem is begin dit jaar ingevoerd en we merken nu al dat er daardoor meer belangstelling is voor de golfsport.”

Volgens Nunnikhoven is golfen dan ook echt een sport voor het hele gezin. De jeugdafdeling is sterk groeiend en steeds meer families brengen hele weekenden door op de baan. “Op woensdag en zaterdag worden er jeugdlessen gegeven. Terwijl de kinderen les krijgen, kunnen de ouders samen ongestoord golfen en na afloop met het hele gezin een hapje eten in ons clubhuis. Wat dat betreft is Hooge Graven een club waar zowel de recreant als de wedstrijdspeler zich thuis voelt.” Naast recreatief, worden er op Hooge Graven ook competities gespeeld. Deze zomer was de club zelfs gastheer voor het internationale toernooi Dutch Senior Open, waar bekende golfers als Bart Nolte en Tita McCart op het groene graslaken de sterren van de hemel speelden.

Wie kennis wil maken met de golfsport is op zaterdag 21 september tussen 14 en 17 uur welkom op Golfclub Hooge Graven. Tijdens deze dag worden er workshops gegegeven in het slaan en putten. Er zijn demonstraties op de grote baan en iedereen kan zelf spelen op de Par 3 baan. “Ons ledenbestand is gezond, maar mag nog wel wat groeien. Daarom hebben we een leuke aanbieding. Wie lid wordt tijdens de open dag, betaald 12 maanden maar kan 15 maanden golfen.”

Kijk voor meer info op www.hoogegraven.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.