Home / archiefcentraal / frank schuttert promoveert naar olympisch kader

frank schuttert promoveert naar olympisch kader

Europees Kampioen Young Riders Frank Schuttert en Nederlands kampioen Gert Jan Bruggink zijn door hun uitstekende prestaties van de afgelopen maanden opgenomen in het Olympisch kader bij de springruiters.

Frank Schuttert promoveerde in april naar het B-kader met de tienjarige ruin Winchester HS van Handelshuis Schuttert. De rijzende ster van de Nederlandse springsport vierde zondag zijn twintigste verjaardag. Eind juni won Frank individueel goud op het EK voor Young Riders (18 – 21 jaar) en zilver met het team. Zijn promotie naar het Olympisch kader dankt de broer van Hendrik Jan, die met Cerona HS al is opgenomen in het Olympisch kader, onder meer aan de vierde plaats onlangs in de Grote Prijs van Gijon en de tweede plaats in de Grote Prijs van La Baule. In beide kustplaatsen reed Schuttert, die lid is van het Rabo Talentteam, een foutloze ronde voor het winnende Nederlandse landenteam. Op de wereldranglijst is Frank vorig maand 20 plaatsen gestegen naar nummer 100.

Lees ook

Digitale ledenvergadering van USV: groen licht voor investering in clubgebouw

NIEUWLEUSEN – De leden van voetbalvereniging USV hebben tijdens de digitale ledenvergadering groen licht gegeven …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.