flinke verhuizingen binnen carrousel

De vaste huurders de Muzerie en Jeugdwerkbureau STAP hebben hun huurcontract niet verlengd en ook Landstede Welzijn en Educatie heeft minder ruimte nodig dan voorheen. Daarnaast is het contract met de horeca-exploitant beëindigd. “We hebben ons ingespannen om de ruimtelijke bezetting van de Carrousel weer op niveau te krijgen,” aldus wethouder Ko Scheele. “We hebben geprobeerd de exploitatie van het centrum binnen de raming te houden en de sociaal-maatschappelijke functie te behouden en te versterken.”

En dat is gelukt, volgens de wethouder. De ruimtes die zijn vrijgekomen door het vertrek van STAP en die door Landstede zijn afgestoten, zijn opgevuld door het nabijgelegen Vechtdal College. Door de leerlingengroei van de laatste jaren was er meer ruimte nodig en het benutten van de lege plekken in de Carrousel voorkomt dat er veel geld aan tijdelijke huisvesting moet worden besteed. “De situering van de Carrousel en de aanwezigheid van de sporthal en de bibliotheek binnen het gebouw, maken dat ze dit bij het Vechtdal College een mooie oplossing vinden.” Er wordt gezocht naar mogelijkheden om samen te werken met de bibliotheek.

Ook de wens van de Historische Kring Ommen (HKO) om een eigen onderkomen in de Carrousel te krijgen kon dankzij de ontstane situatie worden vervuld. Zij hebben een ruimte op de bovenverdieping gekregen, waar ook ruimte is voor tentoonstellingen. Ook hier ligt samenwerking met de bibliotheek voor de hand. Ook de bibliotheek zelf ondergaat een verbouwing. In oktober is de bieb drie weken dicht, onder meer voor het creëren van een eigen ingang.

De ruimten waar voorheen de Muzerie huisde, worden opgevuld door Berkel-b. Dit is een instelling voor dyslexiebehandeling, studiebegeleiding, orthopedagogiek, eerstelijnszorg en gezinsbegeleiding.

Het WMO-loket wordt binnenkort in gebruik genomen door de Evangelische gemeente Ommen. Die maakt nu al gebruik van diverse ruimten in de Carrousel en op zondag blijven de sporthal, de foyer en de kunstgalerij voor hen beschikbaar.

Op verzoek van de horeca-exploitant is het huurcontract op 1 augustus beëindigd. Er wordt gezocht naar manieren om dit op een ‘maatschappelijke’ manier in te vullen, maar met Jan Hofsing Catering is een interim oplossing gevonden. Hij zal de catering een jaar lang verzorgen.

“We verwachten hiermee de Carrousel ongeveer budget-neutraal ten opzichte van de begroting te kunnen exploiteren,” aldus Scheele. “En dat is toch bijzonder in een tijd van afnemende huurbehoefte en dalende huurprijzen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.