Home / archiefcentraal / er wordt flink gestemd voor de molenprijs

er wordt flink gestemd voor de molenprijs

Dit jaar dingen zeven spraakmakende molenprojecten, waaronder de Molen van Fakkert in Hoonhorst, naar de BankGiro Loterij Molenprijs 2013. Een prijs waaraan 90.000 euro is verbonden ten behoeve van de uitvoer van het genomineerde molenproject. De projecten die niet de hoofdprijs winnen, krijgen het aantal verzamelde stemmen uitgekeerd in euro’s. “Deze actie zorgt ervoor dat de stemmer direct bijdraagt aan het molenbehoud”, aldus Leo Endedijk, directeur van vereniging De Hollandsche Molen. “En blijkbaar vormt deze 1 euro donatie een extra reden om een stem uit te brengen op één van de molenprojecten.”

Via www.molenprijs.nl kan het publiek van 1 september tot 1 oktober stemmen. Elke stem levert 1 euro op voor het project naar keuze. Op 3 oktober wordt bekendgemaakt welk molenproject de meeste stemmen heeft gekregen en de BankGiro Loterij Molenprijs 2013 met de hoofdprijs van 90.000 euro gewonnen heeft. De zes overige projecten krijgen het aantal verzamelende stemmen in euro’s uitgekeerd. Onder de stemmers wordt een molenweekend voor acht personen verloot.

De BankGiro Loterij Molenprijs 2013 is een jaarlijkse publieksprijs, ingesteld door vereniging De Hollandsche Molen in samenwerking met de BankGiro Loterij. Met de prijs willen organisaties laten zien dat molens een onmisbaar en belangrijk onderdeel zijn van het Nederlands cultureel erfgoed. De prijs stelt een molen in staat belangrijke aanpassingen of restauraties te verrichten. Het winnende project ontvangt dit jaar niet 50.000 euro maar 90.000 euro. De Hollandsche Molen heeft voor deze verhoging gekozen om zo het 90-jarig jubileum van de vereniging te vieren.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.