Home / archiefcentraal / de zaaier denkt mee over dalfser speelbeleid

de zaaier denkt mee over dalfser speelbeleid

In het kader van een nieuw speelbeleidsplan van de gemeente Dalfsen werden de leerlingen van groep 6 van basisschool De Zaaier in Nieuwleusen uitgenodigd om eens na te denken over de omgeving van hun school.

Er kwamen verschillen de vragen naar voren. Hoe staat het bijvoorbeeld met de speelvoorzieningen rondom de school? Is er nog meer behoefte aan speel- en ontmoetingsruimte? Zijn er verkeerstechnisch gezien nog gevaarlijke (kruis-)punten? Welke plekken rondom school zijn kind-onvriendelijk en komen in aanmerking voor verbetering? Hoe ziet jouw favoriete speel-, sport- of ontmoetingsplek eruit?

Voor de leerlingen was een speciaal “kinderklankbord” ontwikkeld door adviesbureau OBB uit Deventer. Deze bestond uit drie activiteiten, namelijk een rondgang door de buurt, het invullen van een enquête en het maken van een buurtplattegrond. De leerlingen keken kritisch naar bepaalde gebieden rondom de school die op dit moment geen duidelijke bestemming hebben. Er werden allerlei suggesties gedaan om hier als gemeente iets mee te doen. Tevens kwam naar voren hoe bepaalde plekken door de leerlingen worden ervaren.

Eén en ander is door een aantal leerlingen uitgewerkt in een buurtplattegrond en er werd een route samengesteld. Donderdagmiddag 26 september liepen leerlingen uit groep 6 deze route samen met iemand van het ingenieursbureau. Als afsluiting van het project kunnen de leerlingen middels een enquête aangeven welke speelmogelijkheden en -functies ze zelf belangrijk vinden. De enquête is tot uiterlijk 20 oktober online te vinden op de website van de gemeente Dalfsen. Tevens kunnen de leerlingen terecht op www.obb.-ingenieurs.nl/enquête/dalfsen1.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.