Home / archiefcentraal / de politiek van hier vvd ommen

de politiek van hier vvd ommen

Ook voor de politiek geldt: tel regelmatig je zegeningen!

Meer in het algemeen hebben politici de neiging zich vooral druk te maken over hetgeen niet goed gaat. En dan doel ik natuurlijk niet op het geneuzel over een fles wijn die de gemeente al dan niet een keer cadeau heeft gedaan maar dan bedoel ik serieuze zaken. Het is logisch dat ‘niet goed ‘ regelmatig in beeld is. De gemeenteraad heeft nu eenmaal een controlerende functie maar controle houdt natuurlijk ook in dat je dan ook een keer zo fair moet zijn om een compliment uit te delen indien je terecht kunt constateren dat iets goed is gedaan.

Dat is niet alleen vriendelijk en correct ten opzichte van de mensen die het werk hebben verzet, de positieve dingen melden is ook gewoon noodzakelijk. Er ontstaat immers anders een volstrekt vertekend beeld van de werkelijkheid waar ook de inwoners van Ommen niet mee gediend worden. Daarnaast is het zo dat burgers belasting betalen en uiteraard behoren zij te horen wat er met dat geld is gedaan. Goed gelukt – of niet goed gelukt – het is besteed en daar hoort verslag bij.

Welnu, er is de afgelopen jaren in Ommen vooral heel veel goed gedaan en dat is een knappe prestatie. Daar waar veel gemeenten door de crisis en/of verkeerde investeringen fors in de financiële problemen zijn gekomen en daarom de gemeentelijke belastingen flink moesten verhogen heeft Ommen de financiën redelijk op orde en is de OZB (behoudens inflatiecorrectie) ook niet verhoogd. Het ging niet vanzelf maar het Drieslagdebacle is opgelost, op zich een prestatie van formaat en ook nodig want dit was een basisvoorwaarde voor de gemeente om verder te kunnen.

Tal van plannen uit het verleden worden nu, na soms jaren te zijn tegengehouden, eindelijk en voortvarend uitgevoerd. In het centrum is men al druk bezig en in de Haven-West en in Ommen-Oost gaan weer woningen gebouwd worden. Hierdoor kan er weer doorstroming ontstaan op de woningmarkt en krijgen vooral jonge woningzoekenden weer kansen.

Oldenhaghen krijgt nieuwbouw, zelfs – zoals de bewoners zelf graag willen – op dezelfde plek. De Stationsweg en de brug zijn opmerkelijk verbeterd en de paar problemen die daar nog zijn worden opgelost. De samenwerking met Hardenberg is gerealiseerd en daardoor is en wordt de dienstverlening verbeterd. Het beleid ten aanzien van de ruimtelijke ordening is fundamenteel gewijzigd waarmee een belangrijke wens in vervulling is gegaan. Er is nu veel meer mogelijk. En met deze wijziging is de slag in het denken bij vergunningverlening van ‘nee, tenzij’ naar ‘ja, mits’ goed in gang gezet. Nieuwe initiatieven worden nu niet meer op voorhand afgewezen maar in aanleg positief bejegend. Dit is ècht een voor Ommen heel belangrijke mijlpaal en we hebben hem wel bereikt !

Ondanks alle tegenwind uit het westen blijven we proberen met minder geld méér te doen en dat lukt nog ook. Ook voor onze dorpen is het nodige tot stand gebracht. Zo is voor Beerzerveld het kunstgrasveld gerealiseerd en is het voor Lemele en Vilsteren onderweg. Ommen gaat investeren in onderwijshuisvesting. Met de nieuwe bovenbouw heeft Ommen een volwaardig VWO-aanbod hetgeen niet alleen voor Ommen zelf maar ook voor de aanliggende gemeenten een sterk punt is. Er gebeurt heel veel in Ommen. Een glas is net zoveel half leeg als dat het half vol is – beeldvorming is ook een kwestie van kiezen.

Wat de VVD in Ommen betreft gaan wij door – voor U: want daar doen wij het voor !

Ad Nijhuis

Fractievoorzitter VVD

Lees ook

Aanvraag Corona Noodfonds indienen voor 15 februari 2021

Periode Noodfonds is verlengd tot en met 31 december 2020 DALFSEN – De coronacrisis treft …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.