de politiek van hier dalfsen weer naar stembus

Op 19 maart 2014 gaan Dalfsen en Ommen naar de stembus om een nieuwe gemeenteraad te kiezen. In de aanloop naar die verkiezingen komen de deelnemende partijen in deze wisselcolumn om de beurt aan het woord. Vandaag: Gemeentebelangen Dalfsen.

Het eind van deze politieke periode 2010-2014 is al weer in zicht! Iedere partij maakt zich op voor de nieuwe verkiezingen die plaatsvinden op 19 maart 2014.

Mijn ervaringen uit de afgelopen periode zijn goed, er is veel gebeurd en er is veel tot stand gekomen binnen de Gemeente Dalfsen. In deze periode is veel meer reuring in onze gemeente gekomen. Er wordt veel georganiseerd, niet alleen de evenementen door vrijwilligers en verenigingen maar ook door ondernemers.

Ook op zondag valt meer te beleven, het college van B & W huldigde haar kampioenen op zondag en ook konden voetbalkampioenschappen gezamenlijk op zondag bekeken worden. Dit was in vorige raadsperiodes niet mogelijk. Nu gelukkig wel, tijden veranderen en een frisse wind door het College van B&W, een nieuwe coalitie en Raad is goed geweest.

Onlangs hebben we het coalitieprogramma geëvalueerd en door gespit. Met de wethouders en het CDA als ook wij als Gemeentebelangen kwamen we gezamenlijk tot de conclusie dat de meeste zaken nu al afgerond zijn. Dat is zeker een compliment waard aan een ieder die daar aan mee heeft gewerkt!

Ook de samenwerking met de oppositie partijen was goed te noemen. Constructief hebben we 4 jaar terug met z’n allen, zowel coalitie als oppositie het document “Samen kiezen samen doen” ondertekend. De bezuinigingen werden tijdig onderkend en doorgevoerd.

De thema’s sociale cohesie, leefbaarheid, duurzaamheid en de financiën hebben veel aandacht gekregen in de afgelopen periode. Een goede zaak!

De afdeling heeft de financiën zo op tijd kunnen bijsturen en de bezuinigingen op een goede manier kunnen bewerkstelligen. Ook de toegevoegde commissie Planning en Control met leden van onze Raad is een goed sturend instrument om de juiste koers te bewaken binnen de Gemeente Dalfsen. De koers: ‘Samen Kiezen en Samen Doen’

Wilt u uw stem laten horen dan bent u van harte welkom in een fractievergadering van GB want we blijven graag Gewoon Betrokken!

Jos Ramaker

Fractievoorzitter van Gemeentebelangen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.