Home / archiefcentraal / damtafel met zitbankje van stichting de wilde

damtafel met zitbankje van stichting de wilde

In het najaar van 2012 is het project IROZ gestart en de herstructurering van de Stationsweg vormde daar een belangrijk onderdeel van. Komende vanaf de brug en rijdende over de Stationsweg passeert men op een gegeven moment aan de rechterkant een klein plantsoen dat grenst aan een uitgestrekt weiland met in de verte uitzicht op landgoed Het Laer. Dit plantsoen is al sinds lange tijd eigendom van Jan en Minie de Wilde. De afronding en herstructurering leek de familie een passend moment om dit plantsoen over te dragen aan de gemeente voor het symbolische bedrag van 1 euro. Hiermee kan het mooi worden ingepast in de omgeving.

De plaatsing van de damtafel en het bankje is mogelijk gemaakt door de Stichting Jan en Minie deWilde. Jan de Wilde is de grondlegger van de technische groothandel Wildkamp die inmiddels al meer dan veertig jaar bestaat. In al die jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een dynamische organisatie met 45 vestigingen verspreid over heel Nederland.

Inmiddels heeft Jan de Wilde de respectabele leeftijd van 90 jaar bereikt. Vandaag de dag staat

Wildkamp dan ook onder de bezielende leiding van zoon Gert-Jan. Hiermee is het familiekarakter van het bedrijf gewaarborgd.

Een aantal jaren geleden richtte het echtpaar de Wilde samen de Stichting Jan en Minie de Wilde op. Als inwoners van Ommen vonden zij het belangrijk een bijdrage te leveren aan welzijnswerk en goede doelen in de Gemeente Ommen. De afgelopen jaren zijn dan ook al diverse initiatieven vanuit deze stichting ondersteund.

Als ondernemer vond Jan naast hard werken ook altijd nog ruimte voor een van zijn grote passies namelijk dammen. Bij veel grote damevenementen was hij dan ook vaak een belangrijke promotor. “Het leek ons dan ook een leuk idee om deze passie voor dammen een plek te geven in het plantsoen,” zegt Minie de Wilde.

Jan en Minie de Wilde hopen dat de komende jaren velen van het plantsoen en het daarin geplaatste

dambord en bankje mogen genieten.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.