Home / archiefcentraal / creatieve molendag bij molen massier

creatieve molendag bij molen massier

Molen Massier in Nieuwleusen besteedt op creatieve wijze aandacht aan de Overijsselse Molendag op zaterdag 14 september. De gehele dag vinden er tal van creatieve activiteiten plaats in en rond de molen op de hoek Westeinde/Veldweg.

Vanaf 10 uur verzorgt Albert Compagner een demonstratie Fries houtsnijwerk, terwijl Maurice en Jenny Compagner een workshop mozaïek geven. Deze workshops sluiten aan bij de expositie van deze drie leden van de familie Compagner, die tot 19 oktober in de molen te zien is. Aanmelden voor één of meerdere workshops kan nog bij Maurice Compagner via 0529-851156. De kosten zijn 17,50 euro, inclusief materiaal en een kop koffie.

Daarnaast starten er deze dag tussen 9.30 en 11.30 uur vanuit de molen weer enkele wandeltochten van 5, 10 en 20 kilometer en een fietstocht van 30 kilometer. De wandelaars van de 5 en 10 km worden naar een locatie gebracht, vanwaar ze een route terug kunnen lopen naar de molen.

Onderweg zijn de deelnemers welkom bij het atelier en in de tuin van Roelina de Boer-Brinkman aan het Oosterveen in Nieuwleusen. Op het erf naast haar monumentale boerderij uit 1850 staat kunst opgesteld en is er ter plekke een extra verrassing. Het is één van de weinige monumenten die Nieuwleusen rijk is. Roelina de Boer-Brinkman maakt kunst en geniet enige bekendheid in de regio (zie www.kunstatelier-salland.nl). Ook bij de familie Brinkman aan de Bouwhuisweg is er een stop. Hier kunnen de wandelaars zich laten inspireren door de prachtige tuin met verschillende zitjes.

De fietsroute van 30 kilometer voert tevens langs diverse activiteiten en bezienswaardigheden van het evenement Proef Dalfsen. Volwassenen betalen 6 euro, dat is inclusief twee consumpties en kinderen tot 12 jaar betalen 1,50 euro. Dat is inclusief een glas drinken en een pannenkoek.

Voorts zijn er op 14 september nog diverse andere activiteiten bij de molen. Er zijn proeverijen van producten die zijn gemaakt van het meel van Molen Massier, er zijn pannenkoeken en overheerlijke ‘kruudmoes’ en ook worden er weer tweedehands boeken verkocht. Molen Massier is open van 9.30 tot 17 uur.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.