column hvo wijnhandelaar johan vd beek

In deze nieuwe rubriek laten we elke week een lid van de Handelsvereniging Ommen aan het woord. Deze week: wijnhandelaar Johan van der Beek.

Met een florerend familiebedrijf dat volgend jaar 160 bestaat, een vrouw en twee zoontjes voelt wijnhandelaar Johan van der Beek zich een gelukkig man. Helemaal omdat zijn winkel is gevestigd in Ommen, dat volgens hem het gezelligste stadje in het Vechtdal is.

“In Ommen hebben we niet alleen maar ketens, maar ook veel kleine winkels met mooie spullen. Dat is echt een pluspunt”, vindt hij. “De paar ketens die we hebben, worden in de meeste gevallen gerund door een lokale ondernemer die net als de rest van de winkeliers de Ommer gezelligheid en klantvriendelijkheid hoog in het vaandel heeft staan. Dat vind ik mooi. Want je moet het toch samen doen.”

Gezelligheid en samen dingen doen, daar houdt Johan van. Met zijn klanten een wijntje drinken in zijn proeflokaal, met zijn zoontje kijken bij de voetbal en zijn steentje bijdragen aan evenementen als Ommen Life, de Kerstmarkt, het eiertikken, Ommen Arte, Festival de Vecht en de Bissinghdagen. En natuurlijk gezellig op stap gaan met vrienden. “Mijn beste vriend heb ik leren kennen door de winkel. Toen hij net een dag in Ommen woonde, kwam hij wijn halen. We kwamen aan de praat en ik nodigde hem uit om ’s avonds bij de Herberg voetbal te gaan kijken. Een fors aantal jaren en een heleboel glazen heerlijke wijn later, was hij getuige op mijn huwelijk en doen we nog altijd regelmatig leuke dingen met elkaar.”

Onder het motto ‘wat goed is, komt langzaam’, roept Johan alle inwoners en bezoekers van Ommen op om vooruit te kijken. “Ik hoop van harte dat ik en al mijn medeondernemers u nog jaren met veel plezier te mogen begroeten in het mooie en wellicht straks nog veel mooiere Ommen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.