Home / archiefcentraal / brandweer geeft les over brand en veiligheid

brandweer geeft les over brand en veiligheid

De brandweer Dalfsen heeft de scholen in de gemeente Dalfsen het lespakket van “Billy Brandkraan” aangeboden. Dit pakket is bestemd voor de groepen 7 en 8 van de scholen. De scholen is gevraagd om dit lespakket te behandelen in de maand oktober tijdens de brandpreventieweken.

Brand kan elke dag op elke locatie in Nederland uitbreken. Dit kan dramatische gevolgen hebben, vooral wanneer mensen niet weten hoe ze moeten handelen. Met name kinderen weten vaak niet wat ze moeten doen bij brand. Met een speciaal hiervoor ontwikkeld lespakket wil de brandweer in Nederland kinderen kennis bijbrengen over wat zij zelf kunnen doen om brand te voorkomen. Ook leren kinderen dat ze zelf actie moeten en kunnen nemen als er toch brand uitbreekt.

Kinderen worden bewust gemaakt van de taken van de brandweer en leren over brandveiligheid op school en thuis. Door middel van interactieve opdrachten die de kinderen thuis moeten uitvoeren, worden ook ouders betrokken bij dit onderwerp.

Het lespakket ‘Brááánd!!! Jij, de brandweer en veiligheid’ kan je hierbij helpen. Het lespakket bestaat uit een leerlingenboekje en een docentenhandleiding. Hierin staan onder meer kopieerbare werkbladen en extra lessuggesties. Leerdoelen zijn onder meer leerlingen bijbrengen wat brand is, wat de werkzaamheden van de brandweer zijn, hoe brand ontstaat, wat ze kunnen doen om brand te voorkomen, wat ze moeten doen als er brand uitbreekt en wanneer ze 112 mogen bellen.

Het is voor de brandweer en voor de scholen erg belangrijk om de kinderen en uiteraard hun ouders of verzorgers bewust te maken hoe om te gaan met brandveiligheid. Door samenwerking kunnen ze dit doel bereiken. De meeste slachtoffers van branden vallen immers in woningen.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.