Home / archiefcentraal / basisschool de uitleg viert half eeuwfeest

basisschool de uitleg viert half eeuwfeest

Het was in augustus 50 jaar geleden dat ‘De Uitleg’ in Dalfsen voor het eerst haar schooldeuren opende. Dat was in de oude dorpsschool aan de Ruitenborghstraat.

Vier jaar later, in 1967, konden de docenten en leerlingen een gloednieuw, modern schoolgebouw betrekken aan de Nieuwe Uitleg. Door de gestage groei moest er diverse keren worden verbouwd en uitgebreid. Het is nu een fors gebouw met een frisse uitstraling en een efficiënte inrichting naar de eisen van de tijd. Begonnen de school met drie leerkrachten, nu is er een onderwijsteam van 25 leden werkzaam.

De Uitleg is een basisschool van gereformeerde richting. “We hebben een ‘open mind’ naar ouders en samenleving en hebben voortdurende ontwikkeling hoog in het vaandel,” aldus de woordvoerder van de school. “Met een duidelijk perspectief en met grote drive werken we aan een helder profiel in identiteit en kwaliteit. Het onderwijs breidt zich de komende jaren uit met onder meer nieuwe initiatieven op het gebied van onderzoekend en ontdekkend leren.”

Er is alle reden om het jubileum op uitbundige wijze te vieren. Dat gaat de 50-jarige school dan ook doen met diverse activiteiten op 10, 11 en 12 oktober. Met medewerking van MaxMusic verzorgen de leerlingen een muzikale voorstelling, er wordt een ‘luchtopname’ gemaakt van de leerlingen in schoollogo, gevolgd door een ballonwedstrijd. De ouders organiseren gezamenlijk voor hun kinderen en zichzelf een gezins-feestmaaltijd op school, er wordt een sing-in gehouden met hoog muzikaal gehalte en aansluitend volgt een receptie. Als klapstuk is er op zaterdag 12 oktober in het schoolgebouw aan de Nieuwe Uitleg een reünie met zang en drama en een tentoonstelling met onder andere een door de gehele schoolbevolking gebouwde maquette van ‘de droomschool’.

Reacties her en der, uit het hele land, zelfs van overzee, doen vermoeden dat het erg druk zal worden met oud-leerlingen die op zoek zijn naar oude kornuiten of naar een vroegere juf of meester. Iedereen is van harte welkom en kan tegen geringe vergoeding een fraai jubileumboekje, met een kleurrijke kijk op ‘De Uitleg’ in geschiedenis en onderwijs, mee naar huis nemen.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.