aqua gezond en gezellig zwemmen

In het water beweegt het net wat makkelijker en soepeler allemaal. Dat is prettig, vooral als je wat ouder bent. In Zwembad Carrousel Ommen organiseert Landstede Welzijn Ommen sinds jaar en dag Aqua+. Bewegen onder professionele begeleiding. En het is niet alleen super gezond, maar ook nog eens heel gezellig, daar zijn alle deelnemers het over eens.

Het is een drukte van belang in Zwembad Carrousel. Zo’n twintig, dertig 60-plussers, dames en heren, kletsen in het recreactiebad (32,5 graden, waterdiepte 1.10-1.30 meter, met trap met leuning) nog even bij. Maar al gauw begint het serieuze werk. Onder leiding van een professionele zweminstructeur worden oefeningen gedaan. Met en zonder gewichtjes bewegen, in polonaise achter elkaar door het schouderdiepe water lopen: op alle spieren wordt al doende een beroep gedaan. “De mensen kunnen zelf bepalen wat ze aankunnen”, zegt zweminstructeur Leonie Pross. “Als ze denken: dit wordt me wat teveel, dan nemen ze even rust en andersom. Ze kunnen hun eigen tempo bepalen. De oefeningen zijn de richtlijn.” Na ongeveer 20 minuten is er vrij zwemmen. “Eerst lekker goed bewegen, daarna is er tijd voor ontspanning, gezelligheid, lachen, kletsen en plezier maken”, zegt Leonie.

Sommige van de 60-plussers zwemmen al hun hele leven, anderen hebben het net geleerd. De leeftijden gaan van net zestig tot ver over de tachtig. Meneer en mevrouw Nijman komen elke week uit Dalfsen. “We hebben eerst onze diploma’s gehaald’, vertelt de 75-jarige mevrouw Nijman. “Zwemmen is heerlijk. Maar we gaan niet meer in het diepe, dat vinden we een beetje eng.” Mevrouw Koningen is 67. “De huisarts had gezegd dat ik meer moest bewegen omdat ik beginnende COPD had. Toen ben ik naar de sportschool gegaan, en ik ben gaan zwemmen. Ik vind het geweldig. In het water beweeg je veel makkelijker en je gebruikt ook nog eens al je spieren. Ik zal het niet gauw overslaan. En weet je, het helpt! Laatst ben ik getest op de sportschool, en ik was boven gemiddeld.” ’

Aqua+ wordt viermaal per week aangeboden in Zwembad Carrousel, van Reeuwijkstraat 5 te Ommen: dinsdag 9.45 – 10.30 uur, woensdag 10.30 – 11.15 uur, vrijdag 10.30 – 11.15 uur en 11.15 – 12.00 uur. De activiteit bestaat uit drie kwartier zwemmen waarvan twintig minuten les onder begeleiding van een professionele zweminstructeur. Kosten zijn 2,75 euro per keer (totaalbedrag wordt twee maal per seizoen in rekening gebracht). Aanmelden voor een seizoensdeelname kan bij: Landstede Welzijn Ommen in de Carrousel: 088-850 88 10 of landstedeOmmen@landstede.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.