Home / archiefcentraal / achtjarige amy met hondje kate naar wk dog frisbee

achtjarige amy met hondje kate naar wk dog frisbee

Als jongste deelneemster ooit en als enige kind doet de acht jaar oude Amy von Piekartz komend weekend mee aan het Europees Kampioenschap Dog Frisbee in Molveno in Italië. Amy is lid van dog frisbee vereniging MAD Happy Tails uit Beerzerveld. Twee weken later speelt ze zelfs het Wereldkampioenschap in Florida.

Om er een klein beetje in te komen en het allemaal ietsje minder spannend te maken speelt Amy vrijdag met haar oudere hond Spice nog even een kwalificatiewedstrijd in Italië. Zaterdag speelt ze haar Europees Kampioenschap met haar twee jaar oude hond Kate, tussen deelnemers uit onder meer Hongarije, Spanje, Slovenië, Duitsland, Polen, België, Zwitserland, Italië en Oostenrijk.

Amy heeft zich in juni samen met Kate tijdens een wedstrijd in Den Ham gekwalificeerd door een erg goede freestyle show op muziek neer te zetten en veel punten te halen op het afstandsgooien.

Om aan het EK en WK deel te kunnen nemen had Amy wel wat sponsorgeld nodig voor de reis. Ze heeft enorm haar best gedaan om sponsorgeld bij elkaar te krijgen en dat is gelukt. Ze heeft zelfstandig heel veel ijsjes verkocht, demonstraties gegeven en daarbij geld opgehaald en ze heeft gesprekken gehad met sponsoren.

Dat heeft ervoor gezorgd, dat Amy een week na het Europees Kampioenschap samen met haar moeder en trainster Karen Mulders en haar hondje Kate vertrekt naar Florida. Op zaterdag 21 september speelt ze als jongste ooit en als enige kind haar wereldkampioenschap tussen de palmbomen in Tampa in Florida. Amy vindt het allemaal vreselijk spannend, maar ook verschrikkelijk leuk. Amy en Kate hebben iedere dag samen hard getraind en ze zijn er helemaal klaar voor.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.