Home / archiefcentraal / 4000e bezoeker voor atelier witharen

4000e bezoeker voor atelier witharen

Twee dames uit Apeldoorn keken wel even vreemd op toen ze bij aankomst bij Atelier Witharen in de bloemetjes gezet werden. De dames Claudé en Nauta waren er namelijk de 4.000 bezoeker van het seizoen aan de beeldentuin.

Aanvankelijk aarzelden ze nog of ze wel of niet van de fiets zouden stappen en rondkijken in de prachtige tuin, maar hun nieuwsgierigheid won toch. Nietsvermoedend kwamen ze de tuin van Louis van Vilsteren en Thea Dijkema in. Daar stond een heel legertje fotografen klaar om de in Ommen vakantievierende dames op de foto te zetten; er was namelijk net een workshop fotografie gaande en Thea had de fotografen, onder leiding van Dook van Gils, gevraagd nog even te blijven tot de 4.000 bezoeker van het seizoen aan Atelier Witharen gearriveerd was. De blijverraste bezoeksters kregen een fraai boeket uit de tuin met een prachtige, natuurlijk door Thea zelfgemaakte vaas erbij.

Thea en Louis streken 22 jaar geleden neer in Witharen en hebben sinds die tijd hard gewerkt hun dromen te verwezenlijken, Louis als meubelmaker en Thea als keramiste. Het resultaat mag er zijn! Beiden hebben een ruime werkplaats en sinds een jaar hebben ze een mooie, lichte ruimte, waar ze ook werk van andere kunstenaars tonen. In hun 1,5 hectare grote beeldentuin krijgen verschillende kunstenaars uit binnen- en buitenland de mogelijkheid hun werk te exposeren.

Vorig jaar stond aan het eind van het seizoen de teller van het aantal bezoekers op ruim 3.000, nu, met nog een maand te gaan is dat aantal al met 1.000 overschreden. Louis en Thea zijn er blij mee en hopen in september nog veel gasten te mogen begroeten. Voor openingstijden zie www.atelierwitharen.nl

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.