zonnebloem volop in bloei

Tijdens de Tour de France zagen televisiekijkers er deze zomer weer volle velden van voorbij komen, maar ook in het Vechtdal bloeit ‘ie uitbundig: de zonnebloem.

Niet alleen is de bloem mooi om te zien, ook zijn de pitjes voor allerlei doeleinden te gebruiken. De olie die er uit gewonnen wordt, bevat veel onverzadigde vetzuren en kan goed tegen warmte en is dus goed te gebruiken om in te frituren. Ook zijn de pitjes tot op zekere hoogte eetbaar en kan een deel van de bloem gebruikt worden als veevoer. Bij kippen bevordert het eten van de pitjes de eierproductie en ook zorgen ze voor een meer donkergekleurde dooier.

Fotograaf Arjan van Oosten maakte een fraaie ‘close-up’ van de bloem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.